Sütőtökös fetás egytálétel

2014.02.28 12:07

Hozzávalók:

  • ½ sütőtök (kb. 1 kg)
  • 4 közepes burgonya
  • 1 lila hagyma
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 30 dkg feta sajt
  • só, bors, bazsalikom, oregánó (grill fűszerkeverék)
  • olivaolaj

A sütőtököt, a burgonyát meghámozzuk, és kockára vágjuk, (a burgonyát kisebb kockákra, mint a sütőtököt) a lilahagymát tetszőleges formára vágjuk, vagy kockákra, vagy szeletekre, és a füstölt kolbászt is felkarikázzuk. Meglocsoljuk olivaolajjal, és fűszerekkel a keveréket (a fűszerek ízlés szerint variálhatóak, só, bors, grill fűszerkeverék, vagy só, bors, bazsalikom, oregánó például) majd összeforgatjuk. Végül rámorzsoljuk a feta sajtot, és még egyszer összeforgatjuk. Tepsibe, vagy tűzálló tálba öntjük a keveréket és betoljuk a sütőbe. Időnkét átkeverjük, hogy minden szépen egyformán megsüljön, és ha kész már tálaljuk is.

 

A receptet Ildinek köszönöm, aki imád főzni, és kísérletezni a konyhában. Talán egyszer érez magában annyi bátorságot, hogy mindenkivel megossza tapasztalatait.

 

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode