Sütőtökös fetás egytálétel
2014.02.28 12:07Hozzávalók:
- ½ sütőtök (kb. 1 kg)
- 4 közepes burgonya
- 1 lila hagyma
- 1 szál füstölt kolbász
- 30 dkg feta sajt
- só, bors, bazsalikom, oregánó (grill fűszerkeverék)
- olivaolaj
A sütőtököt, a burgonyát meghámozzuk, és kockára vágjuk, (a burgonyát kisebb kockákra, mint a sütőtököt) a lilahagymát tetszőleges formára vágjuk, vagy kockákra, vagy szeletekre, és a füstölt kolbászt is felkarikázzuk. Meglocsoljuk olivaolajjal, és fűszerekkel a keveréket (a fűszerek ízlés szerint variálhatóak, só, bors, grill fűszerkeverék, vagy só, bors, bazsalikom, oregánó például) majd összeforgatjuk. Végül rámorzsoljuk a feta sajtot, és még egyszer összeforgatjuk. Tepsibe, vagy tűzálló tálba öntjük a keveréket és betoljuk a sütőbe. Időnkét átkeverjük, hogy minden szépen egyformán megsüljön, és ha kész már tálaljuk is.
A receptet Ildinek köszönöm, aki imád főzni, és kísérletezni a konyhában. Talán egyszer érez magában annyi bátorságot, hogy mindenkivel megossza tapasztalatait.
———
Vissza