Spenótos rakott hajdina

2014.02.05 22:08
Hozzávalók:
200 g hajdina
150 g morzsolt kukorica ( konzerv)
100 g spenót
300 g natúr tofu
250 ml növényi tejszín
1 kk himalaya só
1 evőkanálnyi bio margarin
1 evőkanálnyi hidegen sajtolt napraforgó olaj
1 cikk fokhagyma
1 db bio leves kocka
 
A hajdinát alaposan megmossuk és kétszeres mennyiségű vízben a leves kockával együtt puhára főzzük. Hozzákeverjük a margarint és hagyjuk kicsit hűlni.
A tofut a sóval, növényi tejszínnel, olajjal, préselt fokhagymával krémesre turmixoljuk, majd hozzákeverjük a kukorica szemeket.
A megtisztított spenót leveleket pároló edényben megpároljuk.
Egy tűzálló tálat kikenünk egy kevés  margarinnal és bele rétegeljük a hajdinát, rá a lecsöpögtetett spenót leveleket és a tetejére a kukoricás tofukrém kerül.
A tetejére reszelhetünk növényi sajtot.
Előmelegített sütőben 180 C fokon 25 percig sütjük.
Hidegen-melegen kitűnő egy tál friss saláta kíséretében. Ráadásként meglocsolhatjuk növényi tejszínnel vagy tejföllel.
Eredeti recept:
https://www.fittanyuka.hu/spenotos-rakott-hajdina/
Vissza