Spenótos gombóc sajtszósszal

2014.04.10 22:53

Hozzávalók:

  • 60 dkg spenót
  • 1 fej fokhagyma
  • 4 tojás
  • vaj
  • bors
  • liszt
  • 1 zsemle
  • 1 dl tej (forrón)
  • 25 dkg natúr sajtkrém
  • 2 dl tejszín
Elkészítés:
A spenótot megtisztítjuk és forró vízben 2 perc alatt megfőzzük, majd felaprítjuk. 2 evőkanál vajon 4 gerezd zózott fokhagymát megpirítunk és hozzátesszük a parajt. 
A zsemlét felkockázzuk, száraz serpenyőben megpirítjuk és leöntjük a forró tejjel. ízesítjük, hozzáadjuk a spenótot, a tojásokat és annyi lisztet, amennyit felvesz ahhoz, hogy formázható gombóctészta legyen belőle. 
Forró sós vízben kifőzzük. 
A sajtmártáshoz a sajtkrémet megmelegítjük és fokozatosan felengedjük a tejszínnel. Ízlés szerint ízesíthetjük fokhagymával. Az így kapott szószt a gombócok mellé kínáljuk.
 
Vissza