Spenótos gombóc sajtszósszal
2014.04.10 22:53Hozzávalók:
- 60 dkg spenót
- 1 fej fokhagyma
- 4 tojás
- vaj
- só
- bors
- liszt
- 1 zsemle
- 1 dl tej (forrón)
- 25 dkg natúr sajtkrém
- 2 dl tejszín
Elkészítés:
A spenótot megtisztítjuk és forró vízben 2 perc alatt megfőzzük, majd felaprítjuk. 2 evőkanál vajon 4 gerezd zózott fokhagymát megpirítunk és hozzátesszük a parajt.
A zsemlét felkockázzuk, száraz serpenyőben megpirítjuk és leöntjük a forró tejjel. ízesítjük, hozzáadjuk a spenótot, a tojásokat és annyi lisztet, amennyit felvesz ahhoz, hogy formázható gombóctészta legyen belőle.
Forró sós vízben kifőzzük.
A sajtmártáshoz a sajtkrémet megmelegítjük és fokozatosan felengedjük a tejszínnel. Ízlés szerint ízesíthetjük fokhagymával. Az így kapott szószt a gombócok mellé kínáljuk.
———
Vissza