Spárgakrémleves

2014.05.03 03:17

Hozzávalók:

  • 50 dkg spárga
  • 1 nagyobb burgonya
  • 2 db leveskocka
  • 2 dl tejszín
  • citrom
  • só, bors
  • szerecsendió
  • vaj

A spárgát meghámozzuk (fás végeit levágjuk), a fejeket levágjuk és félretesszük, a szárakat felkarikázzuk és 1 l vízbe feltesszük főni, persze hozzáadjuk a felkockázott burgonyát is. Amikor felforr, hozzáadjuk a leveskockákat is, és mérsékelt tűzön puhára főzzük. Ízlés szerint tehetünk a levesbe szerecsendiót, cukrot és még finomabb lesz a leves, ha kb. 1 ek vajat is teszünk hozzá. Amikor már majdnem puha a spárga, a spárgafejeket is hozzáadjuk kb. 5 percre, majd kiszedjük a levesből. A levest levesszük a tűzről, turmixoljuk, ízesíthetjük pici citromlével, majd újra visszarakjuk a tűzre, és a tejszínt hozzáadva még egyszer felforraljuk. A főtt spárgafejekkel tálaljuk.

 

Dinner for home, több mint élelmiszer házhozszállítás!

Vissza