Spárgakrémleves
2014.05.03 03:17Hozzávalók:
- 50 dkg spárga
- 1 nagyobb burgonya
- 2 db leveskocka
- 2 dl tejszín
- citrom
- só, bors
- szerecsendió
- vaj
A spárgát meghámozzuk (fás végeit levágjuk), a fejeket levágjuk és félretesszük, a szárakat felkarikázzuk és 1 l vízbe feltesszük főni, persze hozzáadjuk a felkockázott burgonyát is. Amikor felforr, hozzáadjuk a leveskockákat is, és mérsékelt tűzön puhára főzzük. Ízlés szerint tehetünk a levesbe szerecsendiót, cukrot és még finomabb lesz a leves, ha kb. 1 ek vajat is teszünk hozzá. Amikor már majdnem puha a spárga, a spárgafejeket is hozzáadjuk kb. 5 percre, majd kiszedjük a levesből. A levest levesszük a tűzről, turmixoljuk, ízesíthetjük pici citromlével, majd újra visszarakjuk a tűzre, és a tejszínt hozzáadva még egyszer felforraljuk. A főtt spárgafejekkel tálaljuk.
Dinner for home, több mint élelmiszer házhozszállítás!
———
Vissza