Spárga rakottas
2014.04.26 02:36Hozzávalók:
- 50 dkg spárga
- 30 dkg sonka
- 1 ek vaj
- 1 ek liszt (púpozott ek.)
- 1 dl tejföl
- 10 dkg sajt
- só, cukor
A spárgát megtisztítjuk és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk, és sós, csipetnyi cukorral ízesített vízben megfőzzük. A spárgát leszűrjük, de a főzővizét nem öntjük ki. A vajból és lisztből világos rántást készítünk, és a spárga főzővizével felengedve sűrű mártást készítünk (annyi vizet rakjunk hozzá, hogy sűrű mártás legyen, nem kell az egész vízzel felhígítani). Levesszük a tűzről a mártást, hozzákeverjük a tejfölt és a megfőtt spárgát. Egy tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük a sonkaszeletek felét, rásimítjuk a spárgát, majd befedjük a maradék sonkaszeletekkel, a tetejére szórjuk a reszelt sajtot, és forró sütőbe toljuk. Hamar elkészül, csak addig kell sütni, amíg elolvad a sajt a tetején.
Dinner for home, több mint élelemiszer házhozszállítás!
———
Vissza