Sörös-mézes lazacfilé ricottagombóccal
2013.12.15 22:01Hozzávalók:
- 80 dkg lazacfilé
- 1 ek citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olivaolaj
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek méz
- 0.5 dl mézes sör (pl. Barbär)
- 50 dkg ricotta
- 10 dkg búzadara
- 1 tojás
- só, bors
- petrezselyemzöld, snidling
A lazacot a kívánt vastagságú szeletekre vágjuk. A páchoz a citromlevet, a fokhagymát, az olivaolajat, a szójaszószt, a mézet és a sört összekeverjük, majd az előkészített halakat beletesszük és min. 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A gombóchoz a ricottát a többi hozzávalóval a túrógombóchoz hasonló módon összeállítjuk, és szintén lehűtjük kb. fél órára.
A gombócokat forró sós vízben kifőzzük, leszűrjük és egy kevés vajon átforgatjuk. A halszeleteket a pácból kivéve forró serpenyőben minimális zsiradékkal (vaj vagy olivaolaj) átsütjük és a gombócokkal tálaljuk.
Illik hozzá a párolt zöldség vagy tejfölös-snidlinges öntet is.
———
Vissza