Sörös-mézes lazacfilé ricottagombóccal

2013.12.15 22:01

Hozzávalók:

  • 80 dkg lazacfilé
  • 1 ek citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olivaolaj
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 ek méz
  • 0.5 dl mézes sör (pl. Barbär)
  • 50 dkg ricotta
  • 10 dkg búzadara
  • 1 tojás
  • só, bors
  • petrezselyemzöld, snidling

A lazacot a kívánt vastagságú szeletekre vágjuk. A páchoz a citromlevet, a fokhagymát, az olivaolajat, a szójaszószt, a mézet és a sört összekeverjük, majd az előkészített halakat beletesszük és min. 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. 

A gombóchoz a ricottát a többi hozzávalóval a túrógombóchoz hasonló módon összeállítjuk, és szintén lehűtjük kb. fél órára.

A gombócokat forró sós vízben kifőzzük, leszűrjük és egy kevés vajon átforgatjuk. A halszeleteket a pácból kivéve forró serpenyőben minimális zsiradékkal (vaj vagy olivaolaj) átsütjük és a gombócokkal tálaljuk.

Illik hozzá a párolt zöldség vagy tejfölös-snidlinges öntet is. 

Vissza