Sonkás rakott tészta

2013.12.19 21:36

Hozzávalók:

  • 1 cs. Fodros nagykocka
  • 15 dkg  gépsonka
  • 3 tojás keményre főzve
  • 5 dkg + 1 ek vaj
  • 3 dl tej
  • 3 kanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 30 dkg reszelt sajt
  • só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
 
A tojásokat keményre, a tésztát forró sós vízben félig megfőzzük, leszűrjük. A gépsonkát felkockázzuk. A vajból, lisztből, tejből besamelmártást készítünk, ízesítjük. Ha kicsit kihűlt, elkeverjük benne a tejfölt. 
Egy tűzálló tálat 1 ek. vajjal kikenjük, a tészta felét beletesszük, rá a sonkát,a tojásokat és a mártás egyharmadát, majd a maradék tésztával befedjük és a többi mártást is ráöntjük, meghintjük reszelt sajttal.  Kb. 30 perc alatt készre sütjük. 
Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode