Sonkás rakott tészta
2013.12.19 21:36Hozzávalók:
- 1 cs. Fodros nagykocka
- 15 dkg gépsonka
- 3 tojás keményre főzve
- 5 dkg + 1 ek vaj
- 3 dl tej
- 3 kanál liszt
- 2 dl tejföl
- 30 dkg reszelt sajt
- só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
A tojásokat keményre, a tésztát forró sós vízben félig megfőzzük, leszűrjük. A gépsonkát felkockázzuk. A vajból, lisztből, tejből besamelmártást készítünk, ízesítjük. Ha kicsit kihűlt, elkeverjük benne a tejfölt.
Egy tűzálló tálat 1 ek. vajjal kikenjük, a tészta felét beletesszük, rá a sonkát,a tojásokat és a mártás egyharmadát, majd a maradék tésztával befedjük és a többi mártást is ráöntjük, meghintjük reszelt sajttal. Kb. 30 perc alatt készre sütjük.
———
Vissza