Sonkás-hagymás quiche
2014.02.17 23:27Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- 15 dkg főtt füstölt sonka
- 30 dkg póréhagyma
- 1 csomag újhagyma
- 10 dkg sajt
- 2,5 dl tejföl
- 5 tojás,
- só, bors
A vajat apróra felkockázzuk és a liszttel és egy kevés sóval összegyúrjuk, szükség esetén 1-2 kanál vizet hozzádolgozunk.
A tésztát kinyújtjuk és a kikent formába (egy nagyobba vagy 4 kicsibe) tesszük, belenyomkodjuk és a hűtőe tesszük min. 1 órára (ezt előző este is előkészíthetjük)
A sonkát felkockázzuk, a hagymákat finomra vágjuk. A sajtot lereszerljük és a tejföllel összekeverjük, betetesszük a felvert tojásokat is a masszába.
A tésztát 10 percre elősütjük, majd a sonkás-hagymás egyveleget a tojásos masszához keverjük és a lepényre halmozzuk.
Kb. 40 perc alatt készre, barnára sütjük.
———
Vissza