Sonkás-hagymás quiche

2014.02.17 23:27

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg főtt füstölt sonka
  • 30 dkg póréhagyma
  • 1 csomag újhagyma
  • 10 dkg sajt
  • 2,5 dl tejföl
  • 5 tojás, 
  • só, bors
A vajat apróra felkockázzuk és a liszttel és egy kevés sóval összegyúrjuk, szükség esetén 1-2 kanál vizet hozzádolgozunk. 
A tésztát kinyújtjuk és a kikent formába (egy nagyobba vagy 4 kicsibe) tesszük, belenyomkodjuk és a hűtőe tesszük min. 1 órára (ezt előző este is előkészíthetjük) 
A sonkát felkockázzuk, a hagymákat finomra vágjuk. A sajtot lereszerljük és a tejföllel összekeverjük, betetesszük a felvert tojásokat is a masszába. 
A tésztát 10 percre elősütjük, majd a sonkás-hagymás egyveleget a tojásos masszához keverjük és a lepényre halmozzuk. 
Kb. 40 perc alatt készre, barnára sütjük. 
Vissza