Snidlinges kecskesajtkrémmel töltött kenyérkosárka

2014.01.16 23:55
Hozzávalók 24 kosárkához:
  • 1 csomag szeletelt toast kenyér (24 szeletes)
  • 10 dkg friss kecskesajt
  • 1 csokor snidling (metélőhagyma), apróra vágva
  • pár szál friss petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1-2 kis gerezd fokhagyma, reszelve
  • só, frissen őrölt bors

 

A kosárkákhoz a toast kenyérszeleteket a sodrófával egyenként  elvékonyítom, majd virág alakú kiszúró formával  kivágom  és bele igazítom egy kivajazott fém muffin tepsi mélyedéseibe. 5-8 percre (vagy amíg kis színt kapnak) betolom a 200 Celsius-fokra előmelegített sütőbe. Ha megpirultak, kiveszem és hűlni hagyom.

 

A friss kecskesajtot késes aprítógépben krémesre keverem a zöldfűszerrel, metélőhagymával, fokhagymával, sóval, borssal, olívaolajjal, majd  közvetlenül tálalás előtt, nyomózsák segítségével betöltöm a kenyér kosárkákba. Tálaláskor megy egy-egy céklachips mindegyik kosárka tetejére, meg némi zöldfűszer (pld. petrezselyem).

 
Eredeti recept:
Vissza