Snidlinges kecskesajtkrémmel töltött kenyérkosárka
2014.01.16 23:55
- 1 csomag szeletelt toast kenyér (24 szeletes)
- 10 dkg friss kecskesajt
- 1 csokor snidling (metélőhagyma), apróra vágva
- pár szál friss petrezselyemzöld
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1-2 kis gerezd fokhagyma, reszelve
- só, frissen őrölt bors
A kosárkákhoz a toast kenyérszeleteket a sodrófával egyenként elvékonyítom, majd virág alakú kiszúró formával kivágom és bele igazítom egy kivajazott fém muffin tepsi mélyedéseibe. 5-8 percre (vagy amíg kis színt kapnak) betolom a 200 Celsius-fokra előmelegített sütőbe. Ha megpirultak, kiveszem és hűlni hagyom.
A friss kecskesajtot késes aprítógépben krémesre keverem a zöldfűszerrel, metélőhagymával, fokhagymával, sóval, borssal, olívaolajjal, majd közvetlenül tálalás előtt, nyomózsák segítségével betöltöm a kenyér kosárkákba. Tálaláskor megy egy-egy céklachips mindegyik kosárka tetejére, meg némi zöldfűszer (pld. petrezselyem).
Eredeti recept:
———
Vissza