Sárgarépa Krokett – Kelkáposzta főzelékkel

2014.02.05 18:08

Hozzávalók: 4 főre  SAM_1726

2 szál sárgarépa

4-5 db krumpli

4 evőkanál kukorica liszt

4 evőkanál sárgaborsó liszt

1 kk himalaya só

1 kk vegamix

2 cikk préselt fokhagyma

pár szál friss petrezselyemzöld

késhegynyi őrölt koriander

kókusz olaj a sütéshez

A megtisztított répát és krumplit felaprítjuk és vegamixes ( natúr vegeta, natrium glutamát mentes) vízben puhára főzzük, leszűrjük és krumplinyomón átnyomjuk. Hagyjuk picit hűlni és összekeverjük a fűszerekkel, fokhagymával,  lisztekkel. 1-2 órát pihentetjük és vizes kézzel 5 dkg-os  kroketteket formázunk. Kukorica lisztbe hempergetjük őket és bő kókuszolajban aranybarnára sütjük.

 

Kelkáposzta főzelék: 4 főre

1 db kisebb fej kelkáposzta

4-5 db krumpli

250 ml növényi tejszín

4 evőkanál kukorica keményítő vagy zabpehely liszt

1 kk himalaya só

1 kk egész kömény

1/2 kk őrölt kömény

2 cikk préselt fokhagyma

2 evőkanál hidegen sajtolt olíva olaj

2-3 dl víz

A kelkáposztát csíkokra vágjuk, a krumplit lehéjjazzuk, felkockázzuk és a vízzel, sóval együtt lefedve odatesszük párolódni, puhulni. Miután a krumpli is megpuhult, fűszerezzük a köménnyel, fokhagymával. A kukorica keményítőtt csomómentesen elkeverjük a növényi tejszínnel, olíva olajjal ha szükséges adunk hozzá még hideg vizet és besűrítjük a főzeléket. Ha szükséges utó fűszerezzük.

eredeti recept:

https://www.fittanyuka.hu/sargarepa-krokett-kelkaposzta-fozelekkel/

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode