Sárgarépa Krokett – Kelkáposzta főzelékkel
2014.02.05 18:08Hozzávalók: 4 főre
2 szál sárgarépa
4-5 db krumpli
4 evőkanál kukorica liszt
4 evőkanál sárgaborsó liszt
1 kk himalaya só
1 kk vegamix
2 cikk préselt fokhagyma
pár szál friss petrezselyemzöld
késhegynyi őrölt koriander
kókusz olaj a sütéshez
A megtisztított répát és krumplit felaprítjuk és vegamixes ( natúr vegeta, natrium glutamát mentes) vízben puhára főzzük, leszűrjük és krumplinyomón átnyomjuk. Hagyjuk picit hűlni és összekeverjük a fűszerekkel, fokhagymával, lisztekkel. 1-2 órát pihentetjük és vizes kézzel 5 dkg-os kroketteket formázunk. Kukorica lisztbe hempergetjük őket és bő kókuszolajban aranybarnára sütjük.
Kelkáposzta főzelék: 4 főre
1 db kisebb fej kelkáposzta
4-5 db krumpli
250 ml növényi tejszín
4 evőkanál kukorica keményítő vagy zabpehely liszt
1 kk himalaya só
1 kk egész kömény
1/2 kk őrölt kömény
2 cikk préselt fokhagyma
2 evőkanál hidegen sajtolt olíva olaj
2-3 dl víz
A kelkáposztát csíkokra vágjuk, a krumplit lehéjjazzuk, felkockázzuk és a vízzel, sóval együtt lefedve odatesszük párolódni, puhulni. Miután a krumpli is megpuhult, fűszerezzük a köménnyel, fokhagymával. A kukorica keményítőtt csomómentesen elkeverjük a növényi tejszínnel, olíva olajjal ha szükséges adunk hozzá még hideg vizet és besűrítjük a főzeléket. Ha szükséges utó fűszerezzük.
eredeti recept:
https://www.fittanyuka.hu/sargarepa-krokett-kelkaposzta-fozelekkel/
———
Vissza