Sajttal töltött zöldséges muffin

2014.02.05 18:16

Hozzávalók ( 12 db):

250 g teljesőrlésű tönköly liszt vagy gluténmentes verziónál: 125 g rizsliszt,125 g kukorica keményítő 

150 g köles liszt

100 g mandula liszt

300 ml víz 1 tasak foszfátmentes sütőpor

6 evőkanál kókusz olaj ( felmelegítve)

2 szál répa 1 szál petrezselyem zöldje

1 kk himalaya só

1 kk kurkuma

1 kk őrölt kömény

150 g növényi sajt 

 

A liszteket összekeverjük a fűszerekkel a sütőporral , hozzáreszeljük sajt reszelőn a megtisztított répákat, a felaprított petrezselyem zöldjét és  felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk az olajat és robotgép segítségével homogén masszává dolgozzuk. Muffinsütőformákat kibéleljük a muffin papírkosárkákkal, vagy használhatunk szilikon formákat is és kanál segítségével megtöltjük az üregeket. A sajtból egy cm-es vastag csíkokat szelünk és a muffinok közepébe helyezzük. Előmelegített sütőben 180 C fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.

eredeti recept:

https://www.fittanyuka.hu/sajttal-toltott-zoldseges-muffin/

Vissza