Sajttal töltött zöldséges muffin
2014.02.05 18:16Hozzávalók ( 12 db):
250 g teljesőrlésű tönköly liszt vagy gluténmentes verziónál: 125 g rizsliszt,125 g kukorica keményítő
150 g köles liszt
100 g mandula liszt
300 ml víz 1 tasak foszfátmentes sütőpor
6 evőkanál kókusz olaj ( felmelegítve)
2 szál répa 1 szál petrezselyem zöldje
1 kk himalaya só
1 kk kurkuma
1 kk őrölt kömény
150 g növényi sajt
A liszteket összekeverjük a fűszerekkel a sütőporral , hozzáreszeljük sajt reszelőn a megtisztított répákat, a felaprított petrezselyem zöldjét és felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk az olajat és robotgép segítségével homogén masszává dolgozzuk. Muffinsütőformákat kibéleljük a muffin papírkosárkákkal, vagy használhatunk szilikon formákat is és kanál segítségével megtöltjük az üregeket. A sajtból egy cm-es vastag csíkokat szelünk és a muffinok közepébe helyezzük. Előmelegített sütőben 180 C fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
eredeti recept:
https://www.fittanyuka.hu/sajttal-toltott-zoldseges-muffin/
———
Vissza