Sajtszószos penne
2014.01.25 11:34Hozzávalók:
- 50 dkg penne tészta
- 5 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dl tej
- 2 ek liszt
- 25 dkg gauda
- só, bors, fehérbors
- szerecsendió
- petrezselyemzöld
A penne tésztát kifőzzük sós vízben, közben elkészítjük a mártást. A vajat felolvasztjuk, és beledobjuk a vékonyan felszeletelt fokhagymát, kicsit átforgatjuk majd, a tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet és egy kis tejet, amivel simára keverjük a mártást. Fokozatosan hozzákeverjük a maradék tejet, és visszarakjuk a mártást a tűzhelyre. A mártást fűszerezzük, sóval, borssal, vagy fehérborssal, szerecsendióval, ízlés szerint és folyamatos keverés mellett felforraljuk. A szószt néhány percig forraljuk, közben beledobjuk a reszelt gauda háromnegyed részét. Levesszük a tűzről, megszórjuk friss, apróra vágott petrezselyemzölddel, és megkeverjük. Leszűrjük a tésztát, és ráöntjük a sajtszószt, majd a maradék reszelt sajttal tálaljuk. Ez a fogás körülbelül húsz perc alatt elkészül.
———
Vissza