Sajtszószos penne

2014.01.25 11:34

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne tészta
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dl tej
  • 2 ek liszt
  • 25 dkg gauda
  • só, bors, fehérbors
  • szerecsendió
  • petrezselyemzöld

A penne tésztát kifőzzük sós vízben, közben elkészítjük a mártást. A vajat felolvasztjuk, és beledobjuk a vékonyan felszeletelt fokhagymát, kicsit átforgatjuk majd, a tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet és egy kis tejet, amivel simára keverjük a mártást. Fokozatosan hozzákeverjük a maradék tejet, és visszarakjuk a mártást a tűzhelyre. A mártást fűszerezzük, sóval, borssal, vagy fehérborssal, szerecsendióval, ízlés szerint és folyamatos keverés mellett felforraljuk. A szószt néhány percig forraljuk, közben beledobjuk a reszelt gauda háromnegyed részét. Levesszük a tűzről, megszórjuk friss, apróra vágott petrezselyemzölddel, és megkeverjük. Leszűrjük a tésztát, és ráöntjük a sajtszószt, majd a maradék reszelt sajttal tálaljuk. Ez a fogás körülbelül húsz perc alatt elkészül.

Vissza