Sajtos sertéskaraj
2014.02.07 02:46Hozzávalók:
- 6 szelet sertéskaraj
- 15 dkg ementáli sajt
- só, bors, pirospaprika
- 1,5 ek vaj vagy olaj
- 60 dkg burgonya
- vaj, tej, tejföl, ízlés szerint
- 50 dkg csemege uborka
A húst miután megmostuk szárazra töröljük, és sóval, borssal ízesítjük. 1 ek vajat felolvasztunk, (olajat is használhatunk) felforrósítunk, és a húsok mindkét oldalát megsütjük benne. A szeleteket egy tűzálló edénybe egymás mellé helyezzük, megszórjuk a reszelt sajttal és pirospaprikával, majd vékony vajdarabokat szeletelünk a húsra és előmelegített 220 ° C-os sütőben kb. 10 perc alatt el is készül.
Amíg a hús elkészül, megfőzzük a burgonyát, és ízlés szerint burgonyapürét készítünk.
Csemege uborkával tálaljuk.
———
Vissza