Sajtos sertéskaraj

2014.02.07 02:46

Hozzávalók:

  • 6 szelet sertéskaraj
  • 15 dkg ementáli sajt
  • só, bors, pirospaprika
  • 1,5 ek vaj vagy olaj
  • 60 dkg burgonya
  • vaj, tej, tejföl, ízlés szerint
  • 50 dkg csemege uborka

A húst miután megmostuk szárazra töröljük, és sóval, borssal ízesítjük. 1 ek vajat felolvasztunk, (olajat is használhatunk) felforrósítunk, és a húsok mindkét oldalát megsütjük benne. A szeleteket egy tűzálló edénybe egymás mellé helyezzük, megszórjuk a reszelt sajttal és pirospaprikával, majd vékony vajdarabokat szeletelünk a húsra és előmelegített 220 ° C-os sütőben kb. 10 perc alatt el is készül.

Amíg a hús elkészül, megfőzzük a burgonyát, és ízlés szerint burgonyapürét készítünk.

Csemege uborkával tálaljuk.

Vissza