Sajtos karajszeletek fűszeres burgonyával
2013.12.15 21:58Hozzávalók:
- 8 szelet karaj
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 pohár tejföl
- 10 dkg liszt
- só
- őrölt bors
- teáskanálnyi pirospaprika
Elkészítés:
A lisztet, sót, őrölt borsot, pirospaprikát összekeverjük, és beleforgatjuk a karajszeleteket. Egy tepsit kiolajozunk, leterítjük a lisztes-fűszeres karajszeleteket, majd tejföllel megkenjük őket, és elterítjük rajtuk a reszelt sajtot. 1 dl vizet öntünk alá, és a sütőben addig sütjük, amíg a sajt és a tejföl kéregként ráolvad a hússzeletekre.
Fűszeres burgonya:
1 kg burgonya, alaposan megmosva, gerezdekre vágva
1 tk fűszrpaprika
1 tk csilipor
1 ág rozmaring
bors, só
1 gerezd fokhagyma
1 sütőzacskó
A hozzávalókat a sütőzacskóba teszem, jól átforgatom és előmelegített sütőben puhára sütöm, majd kivéve a zacskóból ropogósra pirítom.
———
Vissza