Sajtos karajszeletek fűszeres burgonyával

2013.12.15 21:58

 Hozzávalók:

  • 8 szelet karaj
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 pohár tejföl
  • 10 dkg liszt
  • őrölt bors
  • teáskanálnyi pirospaprika

Elkészítés:

A lisztet, sót, őrölt borsot, pirospaprikát összekeverjük, és beleforgatjuk a karajszeleteket. Egy tepsit kiolajozunk, leterítjük a lisztes-fűszeres karajszeleteket, majd tejföllel megkenjük őket, és elterítjük rajtuk a reszelt sajtot. 1 dl vizet öntünk alá, és a sütőben addig sütjük, amíg a sajt és a tejföl kéregként ráolvad a hússzeletekre.

Fűszeres burgonya:

1 kg burgonya, alaposan megmosva, gerezdekre vágva

1 tk fűszrpaprika

1 tk csilipor

1 ág rozmaring

bors, só

1 gerezd fokhagyma

1 sütőzacskó

 

A hozzávalókat a sütőzacskóba teszem, jól átforgatom és előmelegített sütőben puhára sütöm, majd kivéve a zacskóból ropogósra pirítom.

 

Vissza