Sajtos brokkolikrémleves
2014.01.30 00:59Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli
- 30 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 15 dkg cheddar sajt
- só, bors, húsleveskocka
- olaj
A brokkolit rózsáira szedjük, (a szárakat is meghámozhatjuk és szeletekre vágva a leveshez adhatjuk). A burgonyát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a brokkolit és a burgonyát, és rövid ideig kevergetjük, mielőtt felöntenénk a húsleveskockából készített alaplével, (1 liter vízben feloldott 2 leveskocka) és a tejszínnel. Lefedve körülbelül 15 percig főzzük a levest, amíg a brokkoli és a burgonya meg nem puhul. A levest botmixerrel pürésítjük, majd sózzuk, borsozzuk és hozzáadunk 10 dkg durvára reszelt sajtot. Amikor a sajt elolvad kész is a leves és tálalhatjuk. A levest a maradék reszelt sajttal megszórva kínáljuk, és adhatunk hozzá friss, ropogós kenyeret.
———
Vissza