Sajtos brokkolikrémleves

2014.01.30 00:59

Hozzávalók:

  • 50 dkg brokkoli
  • 30 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg cheddar sajt
  • só, bors, húsleveskocka
  • olaj

A brokkolit rózsáira szedjük, (a szárakat is meghámozhatjuk és szeletekre vágva a leveshez adhatjuk). A burgonyát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a brokkolit és a burgonyát, és rövid ideig kevergetjük, mielőtt felöntenénk a húsleveskockából készített alaplével, (1 liter vízben feloldott 2 leveskocka) és a tejszínnel. Lefedve körülbelül 15 percig főzzük a levest, amíg a brokkoli és a burgonya meg nem puhul. A levest botmixerrel pürésítjük, majd sózzuk, borsozzuk és hozzáadunk 10 dkg durvára reszelt sajtot. Amikor a sajt elolvad kész is a leves és tálalhatjuk. A levest a maradék reszelt sajttal megszórva kínáljuk, és adhatunk hozzá friss, ropogós kenyeret.

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode