Sajtkrémleves bazsalikommal
2013.12.20 22:08Hozzávalók:
- 2 db húsleveskocka
- 2 dl tejszínes krémsajt
- 2 dl tejföl
- 2 tojás sárgája
- 2 tk szárított bazsalikom
- só, bors
- 10 dkg füstölt sajt
A 2 db húsleveskockából 1 liter alaplevet készítünk, amelyet fűszerezünk, sóval, borssal és bazsalikommal, és kb. 10 percig nem túl erős lángon (gyöngyözve) főzzük. A krémsajtot elkeverjük a tejföllel és a tojások sárgájával. A levest levesszük a tűzről, és kevés levet merünk belőle a krémsajtos, tejfölös, tojásos elegyhez, ezután jól elkeverjük. Ezt a lépést még egyszer-kétszer megismételjük, majd az egészet összeöntjük, és jól elkeverjük. A reszelt füstölt sajtot tálaláskor keverjük el a levesben.
———
Vissza