Sajtkrémleves bazsalikommal

2013.12.20 22:08

Hozzávalók:

  • 2 db húsleveskocka
  • 2 dl tejszínes krémsajt
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás sárgája
  • 2 tk szárított bazsalikom
  • só, bors
  • 10 dkg füstölt sajt

A 2 db húsleveskockából 1 liter alaplevet készítünk, amelyet fűszerezünk, sóval, borssal és bazsalikommal, és kb. 10 percig nem túl erős lángon (gyöngyözve) főzzük. A krémsajtot elkeverjük a tejföllel és a tojások sárgájával. A levest levesszük a tűzről, és kevés levet merünk belőle a krémsajtos, tejfölös, tojásos elegyhez, ezután jól elkeverjük. Ezt a lépést még egyszer-kétszer megismételjük, majd az egészet összeöntjük, és jól elkeverjük. A reszelt füstölt sajtot tálaláskor keverjük el a levesben.

Vissza