Rumos-diós almatorta
2013.12.27 18:31Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 4 db tojás
- 12,5 dkg dió
- 2 ek kakaópor
- 1 tk fahéj
- 1 cs sütőpor
- 4 nagy alma
- 125 ml rum
Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk v felszeleteljük, és a rummal elkeverve félretesszük kb. 1 órára. Közben elkészítjük a tésztát. A vajat megolvasztjuk, és jól elkeverjük a tojással és a cukorral. Hozzáadjuk a durvára vágott diót, majd a sütőporral elkevert lisztet, kakaóport, és fahéjat, és jól elkeverjük az alapanyagokat. Végül hozzáadjuk a rumba áztatott almát is. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 ° C-os sütőben megsütjük.
———
Vissza