Rumos-diós almatorta

2013.12.27 18:31

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 12,5 dkg dió
  • 2 ek kakaópor
  • 1 tk fahéj
  • 1 cs sütőpor
  • 4 nagy alma
  • 125 ml rum

Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk v felszeleteljük, és a rummal elkeverve félretesszük kb. 1 órára. Közben elkészítjük a tésztát. A vajat megolvasztjuk, és jól elkeverjük a tojással és a cukorral. Hozzáadjuk a durvára vágott diót, majd a sütőporral elkevert lisztet, kakaóport, és fahéjat, és jól elkeverjük az alapanyagokat. Végül hozzáadjuk a rumba áztatott almát is. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 ° C-os sütőben megsütjük.

Vissza