Rozmaringos kacsasült burgonyapürével és dinsztelt káposztával
2014.02.27 10:00Hozzávalók:
- 4 db kacsacomb
- só, bors
- 1 fej fokhagyma
- 2-3 szál friss rozmaring
A kacsacombokat bevagdaljuk, sóval, borssal fűszerezzük, tepsibe tesszük bőrös felükkel lefelé, zsiradékot nem teszünk alá, csak pici vizet. Az egyik szál rozmaring leveleit, és 6-8 fokhagyma gerezdet a combikra teszünk, fóliával letakarjuk, sütőbe 250 fokon sütjük, míg meg nem puhul. Utána a fóliát levesszük, a combokat megfordítjuk, időnként meglocsoljuk a kisült zsiradékkal, és ropogósra sütjük.
Krumpli püré
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 cs újhagyma
- só
- kacsazsír
A burgonyát megfőzünk sós vízben, majd leszűrjük és összetörjük. Az apróra vágott hagymát kacsazsíron megfonnyasztunk és a leszűrt burgonyához adjuk, és jól elkeverjük.
Dinsztelt káposzta
Hozzávalók:
- ½ kg lila és ½ kg fehér gyalult káposzta
- 2 evőkanál cukor
- só, bors
- 2 evőkanál ecet
- olaj
Kicsi olajon a cukrot karamellizáljuk, a káposztát rátesszük, sóval, borssal ízesítjük, lassú tűzön pároljuk, amikor a káposzta megpuhult ecetet öntünk rá, 2-3 percig pároljuk még és kész.
———
Vissza