Rozmaringos kacsasült burgonyapürével és dinsztelt káposztával

2014.02.27 10:00

Hozzávalók:

  • 4 db kacsacomb
  • só, bors
  • 1 fej fokhagyma
  • 2-3 szál friss rozmaring

A kacsacombokat bevagdaljuk, sóval, borssal fűszerezzük, tepsibe tesszük bőrös felükkel lefelé, zsiradékot nem teszünk alá, csak pici vizet. Az egyik szál rozmaring leveleit, és 6-8 fokhagyma gerezdet a combikra teszünk, fóliával letakarjuk, sütőbe 250 fokon sütjük, míg meg nem puhul. Utána a fóliát levesszük, a combokat megfordítjuk, időnként meglocsoljuk a kisült zsiradékkal, és ropogósra sütjük.

 

Krumpli püré

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1 cs újhagyma
  • kacsazsír

A burgonyát megfőzünk sós vízben, majd leszűrjük és összetörjük. Az apróra vágott hagymát kacsazsíron megfonnyasztunk és a leszűrt burgonyához adjuk, és jól elkeverjük.

 

Dinsztelt káposzta

Hozzávalók:

  • ½ kg lila és ½ kg fehér gyalult káposzta
  • 2 evőkanál cukor
  • só, bors
  • 2 evőkanál ecet
  • olaj

 

Kicsi olajon a cukrot karamellizáljuk, a káposztát rátesszük, sóval, borssal ízesítjük, lassú tűzön pároljuk, amikor a káposzta megpuhult ecetet öntünk rá, 2-3 percig pároljuk még és kész.

 

Vissza