Ricottás paradicsomos tészta
2014.04.26 06:16Hozzávalók:
- 35-40 dkg maccheroni vagy rigatoni tészta
- 75 dkg ricotta
- 25 dkg koktélparadicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 nagy citrom
- bazsalikom
- só, bors, olivaolaj
- chilipaprika (aki szereti a csípőset)
A tésztát sós vízben főzzük meg (ne főjön szét). Reszeljük le a citromok héját, és az egyik levét préseljük is ki. A ricottát keverjük össze a citromok héjával és levével, sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a fokhagymát, amit nyomjunk át fokhagymanyomóval (aki szereti vágjon bele chilipaprikát is), majd adjunk hozzá olivaoljat is (bő 1 dl olivaolaj). A tésztát keverjük össze a ricottás szószzal, majd a félbevágott paradicsomokkal és néhány bazsalikomlevéllel, és már tálalható is.
Dinner for home, több mint élelemiszer házhozszállítás!
———
Vissza