Ricottás paradicsomos tészta

2014.04.26 06:16

Hozzávalók:

  • 35-40 dkg maccheroni vagy rigatoni tészta
  • 75 dkg ricotta
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 nagy citrom
  • bazsalikom
  • só, bors, olivaolaj
  • chilipaprika (aki szereti a csípőset)

A tésztát sós vízben főzzük meg (ne főjön szét). Reszeljük le a citromok héját, és az egyik levét préseljük is ki. A ricottát keverjük össze a citromok héjával és levével, sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a fokhagymát, amit nyomjunk át fokhagymanyomóval (aki szereti vágjon bele chilipaprikát is), majd adjunk hozzá olivaoljat is (bő 1 dl olivaolaj). A tésztát keverjük össze a ricottás szószzal, majd a félbevágott paradicsomokkal és néhány bazsalikomlevéllel, és már tálalható is. 

 

Dinner for home, több mint élelemiszer házhozszállítás!

Vissza