Rántott hús burgonyapürével és friss salátával

2014.02.20 09:23
  • 8 szelet sertéscomb vékonyabb szelet (kb. 1 kg)
  • só, bors
  • liszt, tojás, zsemlemorzsa
  • olaj
  • 1 kg burgonya
  • vaj, tejföl, tej
  • 30 dkg konyhakész saláta (jégsaláta, kaliforniai paprika, kígyóuborka, kukorica)

A húsokat kiverjük, sózzuk, borsozzuk, majd bepanírozzuk, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és olajban kisütjük.

A burgonyát meghámozzuk, és kockára vágva sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, összetörjük, és ízlés szerint, vajjal, tejföllel, tejjel habosra keverjük.

A salátát ízlés szerint öntettel kínáljuk:

  • olivaolajjal és citrommal meglocsolva
  • joghurtos öntettel

 

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode