Rántott hús burgonyapürével és friss salátával
2014.02.20 09:23- 8 szelet sertéscomb vékonyabb szelet (kb. 1 kg)
- só, bors
- liszt, tojás, zsemlemorzsa
- olaj
- 1 kg burgonya
- vaj, tejföl, tej
- 30 dkg konyhakész saláta (jégsaláta, kaliforniai paprika, kígyóuborka, kukorica)
A húsokat kiverjük, sózzuk, borsozzuk, majd bepanírozzuk, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és olajban kisütjük.
A burgonyát meghámozzuk, és kockára vágva sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, összetörjük, és ízlés szerint, vajjal, tejföllel, tejjel habosra keverjük.
A salátát ízlés szerint öntettel kínáljuk:
- olivaolajjal és citrommal meglocsolva
- joghurtos öntettel
———
Vissza