Rakott póréhagymás – köles

2014.01.09 00:33

Hozzávalók ( 4 fő részére ):

  • 125 g köles
  • 1/2 kávéskanálnyi himalaya só
  • 1 db zöldség leves kocka
  • 1 evőkanálnyi bio margarin
  • 1 nagyobb szál póréhagyma
  • 3 evőkanálnyi kókusz olaj
  • 250 ml növényi tejszín ( én tönköly tejszínt használtam )
  • 1 kávéskanálnyi kukorica keményítő
  • késhegynyi örőlt zöld kardamon
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 kávéskanálnyi himalaya só
  • 1,5 dl víz
  • 200 g tönköly fehérje ( készen kapható, állaga, színe a fehér húsokhoz hasonló ), helyettesíthető ugyanennyi tofuval
  • Kevés növényi sajt a tetejére


A kölest alaposan megmossuk, majd háromszoros mennyiségű vízben a leves kockával és a sóval együtt puhára főzzük, miután levettük a lángról belekeverjük a margarint.
A póréhagymát felkarikázzuk és a kókusz olajon a fűszerekkel párolni kezdjük, majd hozzáöntünk 1-1,5 dl vizet és puhára főzzük.
A növényi tejszínben a kukorica keményítőt elkeverjük és hozzáadjuk a póréhoz, majd belepréseljük a fokhagymát. Addig keverjük amíg besűrűsödik.
A tönköly fehérje tömböt vékony szeletekre vágjuk és kevés olajon teflon edényben mindkét oldalukat megpirítjuk.
Tipp: Szórjuk meg frissen örőlt rózsa borssal!
Egy tűzálló tálat kevés margarinnal kikenünk és a köles alapot beleöntjük, erre rétegezzük a tönköly szeleteket, majd ráöntjük a tejszínes póréhagymát.
Tetejére kevés növényi sajtot reszelünk.
Előmelegített sütőben 180 C fokon 15-20 percig sütjük.
Friss salátát ajánlok hozzá!

Eredeti recept:

https://www.fittanyuka.hu/rakott-porehagymas-koles/

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode