Rakott palacsinta
2013.12.15 21:57Hozzávalók:
A palacsintákhoz:
- 25 dkg liszt
- 2 tojás
- csipet só
- 0,5 dl olaj
- 3 dl tej
- 3 dl szódavíz
- a sütéshez olaj
A töltelékhez:
- 1 kg alma
- 15 dkg cukor
- 1 kiskanál fahéj
- 50 dkg tehéntúró
- 15 dkg cukor
- 1 marék mazsola
- 3 kanál vastag, friss tejszín
Elkészítés:
A palacsinta alapanyagait összekeverjük, fél órára a hűtőbe tesszük, majd vékony palacsintákat sütünk belőle.
Az almát megmossuk, héjastól a reszelő nagy lyukán lereszeljük, megszórjuk a cukorral és a fahéjjal, és folytonosan kevergetve addig pároljuk, amíg a leve elfő.
A túrókrém hozzávalóit habosra keverjük.
Összeállítjuk a palacsintatortát: 1 palacsinta, almás töltelék, másik palacsinta, túrós töltelék és így tovább, amíg tartanak az alapanyagok.
———
Vissza