Rakott palacsinta

2013.12.15 21:57

Hozzávalók:

A palacsintákhoz:

  • 25 dkg liszt
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 0,5 dl   olaj
  • 3 dl tej
  • 3 dl szódavíz
  • a sütéshez   olaj

A töltelékhez:

  • 1 kg alma
  • 15 dkg cukor
  • 1 kiskanál fahéj
  • 50 dkg tehéntúró
  • 15 dkg cukor
  • 1 marék mazsola
  • 3 kanál vastag, friss tejszín

Elkészítés:

A palacsinta alapanyagait összekeverjük, fél órára a hűtőbe tesszük, majd vékony palacsintákat sütünk belőle.

Az almát megmossuk, héjastól a reszelő nagy lyukán lereszeljük, megszórjuk a cukorral és a fahéjjal, és folytonosan kevergetve addig pároljuk, amíg a leve elfő.

A túrókrém hozzávalóit habosra keverjük.

Összeállítjuk a palacsintatortát: 1 palacsinta, almás töltelék, másik palacsinta, túrós töltelék és így tovább, amíg tartanak az alapanyagok.

 

Vissza