Rakott kelkáposzta

2014.02.27 09:58

Hozzávalók:

  • 1 kg kelkáposzta
  • 60 dkg darált sertéshús
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy tejföl
  • kevés zsemlemorzsa
  • 15 dkg rizs
  • só, bors, köménymag
  • pirospaprika
  • olaj

A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk, kevés pirospaprikával megszórjuk. A darált húst beleforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, vízzel felöntjük, az apróra vágott fokhagymát beletesszük, és fedő alatt kb. fél órán keresztül főzzük. A rizst megfőzzük, lecsöpögtetjük, és az elkészült hússal összekeverjük. A kelkáposztát összevágjuk, bő vízben megfőzzük. Tegyünk bele köménymagot, sót, borsot. Amikor megfőtt, leszűrjük. Egy normál méretű tepsit vékonyan kizsírozunk, zsemlemorzsát szórunk bele és rétegesen beletesszük a megfőtt anyagokat a következőképpen:

  • egy sor kelkáposzta,
  • egy sor hús rizzsel,
  • egy sor tejföl és újra indul a sor

A végén a tetejére kelkáposzta kerüljön és az egészet a maradék tejföllel leöntjük. Fóliával letakarjuk, sütőbe tesszük és kb. fél órán keresztül 200 fokon sütjük. Ezután a fóliát levesszük, és még pár percig sütjük (a teteje picit piruljon meg).

Vissza