Rakott kelkáposzta
2014.02.27 09:58Hozzávalók:
- 1 kg kelkáposzta
- 60 dkg darált sertéshús
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 nagy tejföl
- kevés zsemlemorzsa
- 15 dkg rizs
- só, bors, köménymag
- pirospaprika
- olaj
A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk, kevés pirospaprikával megszórjuk. A darált húst beleforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, vízzel felöntjük, az apróra vágott fokhagymát beletesszük, és fedő alatt kb. fél órán keresztül főzzük. A rizst megfőzzük, lecsöpögtetjük, és az elkészült hússal összekeverjük. A kelkáposztát összevágjuk, bő vízben megfőzzük. Tegyünk bele köménymagot, sót, borsot. Amikor megfőtt, leszűrjük. Egy normál méretű tepsit vékonyan kizsírozunk, zsemlemorzsát szórunk bele és rétegesen beletesszük a megfőtt anyagokat a következőképpen:
- egy sor kelkáposzta,
- egy sor hús rizzsel,
- egy sor tejföl és újra indul a sor
A végén a tetejére kelkáposzta kerüljön és az egészet a maradék tejföllel leöntjük. Fóliával letakarjuk, sütőbe tesszük és kb. fél órán keresztül 200 fokon sütjük. Ezután a fóliát levesszük, és még pár percig sütjük (a teteje picit piruljon meg).
———
Vissza