Póréhagyma krémleves
2013.12.15 21:56Hozzávalók:
- 2 szál póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb burgonya
- olivaolaj vagy vaj
- 2 db zöldségleves vagy húsleves kocka
- 200 ml főzőtejszín
- só, bors, (fehérbors)
- 10 dkg sajt
Elkészítés
A zöldség vagy húsleves kockából 1 liter alaplevet készítünk, közben a póréhagymát megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk, a burgonyát meghámozzuk és kis kockákra daraboljuk. A hagymakarikákat olivaolajon vagy vajon (esetleg vaj és olivaolaj keverékén) megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, egy kicsit azzal is pároljuk, egy picit sózzuk és borsozzuk, majd felöntjük az alaplével, amibe a burgonyát is beletesszük. Lassú tűzön főzni kezdjük. Amikor a burgonya megpuhul, a tűzről levéve botmixerrel az egészet simára turmixoljuk. A tejszínt hozzákeverve 1-2 percig forraljuk a levest.
Az elkészült krémlevest reszelt sajttal tálaljuk.
———
Vissza