Póréhagyma krémleves

2013.12.15 21:56

Hozzávalók:

  • 2 szál póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb burgonya
  • olivaolaj vagy vaj
  • 2 db zöldségleves vagy húsleves kocka
  • 200 ml főzőtejszín
  • só, bors, (fehérbors)
  • 10 dkg sajt

Elkészítés

A zöldség vagy húsleves kockából 1 liter alaplevet készítünk, közben a póréhagymát megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk, a burgonyát meghámozzuk és kis kockákra daraboljuk. A hagymakarikákat olivaolajon vagy vajon (esetleg vaj és olivaolaj keverékén) megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, egy kicsit azzal is pároljuk, egy picit sózzuk és borsozzuk, majd felöntjük az alaplével, amibe a burgonyát is beletesszük. Lassú tűzön főzni kezdjük. Amikor a burgonya megpuhul, a tűzről levéve botmixerrel az egészet simára turmixoljuk. A tejszínt hozzákeverve 1-2 percig forraljuk a levest.

Az elkészült krémlevest reszelt sajttal tálaljuk.

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode