Pasta suta

2014.02.13 01:59

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 0,7 - 1 liter házi paradicsom
  • 2 - 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors, kevés olaj
  • (oregánó, bazsalikom, aki szereti tehet bele)
  • 50 dkg széles metélt
  • 20 dkg parmezán sajt

Kevés olajon a darált húst megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, az apróra vágott fokhagymát beleforgatjuk, kevés vízzel felöntjük, fedő alatt pároljuk kb. 10 percig, majd a házi paradicsomot - igény szerint - ráöntjük, fedő alatt kb. 20 perc alatt készre főzzük.

Amíg a hús készre fő, forrásban levő sós vízben a tésztát készre főzzük, leszűrjük.

A forró tésztára az elkészült paradicsomos szószt rászedjük, majd reszelt sajttal megszórjuk.

Vissza