Pasta suta
2014.02.13 01:59Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 0,7 - 1 liter házi paradicsom
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- só, bors, kevés olaj
- (oregánó, bazsalikom, aki szereti tehet bele)
- 50 dkg széles metélt
- 20 dkg parmezán sajt
Kevés olajon a darált húst megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, az apróra vágott fokhagymát beleforgatjuk, kevés vízzel felöntjük, fedő alatt pároljuk kb. 10 percig, majd a házi paradicsomot - igény szerint - ráöntjük, fedő alatt kb. 20 perc alatt készre főzzük.
Amíg a hús készre fő, forrásban levő sós vízben a tésztát készre főzzük, leszűrjük.
A forró tésztára az elkészült paradicsomos szószt rászedjük, majd reszelt sajttal megszórjuk.
———
Vissza