Paradicsomos húsgombócok

2014.01.16 22:57

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 tojás 
  • 10 dkg rizs
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dl paradicsomlé
  • olívaolaj
  • só, bors, szegfűszeg
  • vegamix vagy leveskocka
  • 2 kanál cukor és liszt
Elkészítés:
 
A hagymát, a fokhagymát, a szegfűszeget és 2 kanál vegamixet vagy 1 leveskockát 2 liter vízben felforralunk. A darált húst a risszel és a tojásokkal, sóval, borssal összedolgozzuk. Gombócokat formálva a forrásban lévő fűszeres vízbe tesszük és megfőzzük.  Olívaolajjal és liszttel világos rántást készítünk, majd felöntjük a paradicsomlével és a gombócok főzővízéből 1 merőkanálnyival higítjuk. Beletesszük a cukrot is és felforraljuk. Amikor kezd besűrűsödni, áttesszük a paradicsommártásba a gombócokat és ha szükséges, a főzővízből még merünk át annyit, hogy ellepje. Amikor a mártás selymesen bevonja a gombócokat, kész is. Főtt tört burgonyával tálaljuk. 
 
 
Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode