Paradicsomos húsgombócok
2014.01.16 22:57Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 tojás
- 10 dkg rizs
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dl paradicsomlé
- olívaolaj
- só, bors, szegfűszeg
- vegamix vagy leveskocka
- 2 kanál cukor és liszt
Elkészítés:
A hagymát, a fokhagymát, a szegfűszeget és 2 kanál vegamixet vagy 1 leveskockát 2 liter vízben felforralunk. A darált húst a risszel és a tojásokkal, sóval, borssal összedolgozzuk. Gombócokat formálva a forrásban lévő fűszeres vízbe tesszük és megfőzzük. Olívaolajjal és liszttel világos rántást készítünk, majd felöntjük a paradicsomlével és a gombócok főzővízéből 1 merőkanálnyival higítjuk. Beletesszük a cukrot is és felforraljuk. Amikor kezd besűrűsödni, áttesszük a paradicsommártásba a gombócokat és ha szükséges, a főzővízből még merünk át annyit, hogy ellepje. Amikor a mártás selymesen bevonja a gombócokat, kész is. Főtt tört burgonyával tálaljuk.
———
Vissza