Paprikás krumpli tarhonyával
2014.03.06 10:27Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 10-15 dkg tarhonya
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 1 szál füstölt kolbász
- 1 vöröshagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- só, pirospaprika
- olaj
- 50 dkg vecsési csalamádé
A felcsíkozott, vagy felkockázott szalonnát pici olaj hozzáadásával megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és megdinszteljük, végül rádobjuk a tarhonyát és kicsit átpirítjuk. Ezután meghintjük pirospaprikával, összekeverjük, és hozzáadjuk a karikára vágott burgonyát, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk, és az ételhez adjuk, sózzuk, és amikor már félig megpuhult a burgonya a karikára vágott kolbászt is belekeverjük. Vecsési csalamádéval tálaljuk.
———
Vissza