Paprikás krumpli tarhonyával

2014.03.06 10:27

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 10-15 dkg tarhonya
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 1 vöröshagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • só, pirospaprika
  • olaj
  • 50 dkg vecsési csalamádé

A felcsíkozott, vagy felkockázott szalonnát pici olaj hozzáadásával megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és megdinszteljük, végül rádobjuk a tarhonyát és kicsit átpirítjuk. Ezután meghintjük pirospaprikával, összekeverjük, és hozzáadjuk a karikára vágott burgonyát, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk, és az ételhez adjuk, sózzuk, és amikor már félig megpuhult a burgonya a karikára vágott kolbászt is belekeverjük. Vecsési csalamádéval tálaljuk.

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode