Paprikás csirke nokedlivel

2014.03.15 03:29

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb (ketté vágva)
  • 1 vöröshagyma
  • 1-1 paprika és paradicsom (télen fél üveg házi lecsó)
  • só, pirospaprika
  • olaj
  • 1 kispohár tejföl

Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, meghintjük pirospaprikával, hozzá adunk egy-egy paradicsomot és paprikát feldarabolva, (télen inkább kb. fél üveg házi lecsót), beletesszük a csirkecombokat, felengedjük vízzel, sózzuk és a husit puhára főzzük. Aki szereti, behabarhatja tejföllel, nálunk a tálalásnál kerül rá a tejföl, mert mindenki máshogy szereti.

 

Nokedli

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2-3 tojás
  • víz

A tojásokat, a lisztet, sóval és annyi vízzel keverjük össze, hogy egy sima lágy tésztát kapjunk. A masszát forró sós vízbe szaggatjuk, és addig főzzük, amíg a galuskák meg nem puhulnak (feljönnek a víz tetejére). Leszűrjük és pici vajjal, vagy olajjal összekeverjük, hogy a tészta ne ragadjanak össze.

 

Dinner for home, több mint élelmiszer házhozszállítás!

 

Vissza