Paprikás csirke nokedlivel
2014.03.15 03:29Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb (ketté vágva)
- 1 vöröshagyma
- 1-1 paprika és paradicsom (télen fél üveg házi lecsó)
- só, pirospaprika
- olaj
- 1 kispohár tejföl
Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, meghintjük pirospaprikával, hozzá adunk egy-egy paradicsomot és paprikát feldarabolva, (télen inkább kb. fél üveg házi lecsót), beletesszük a csirkecombokat, felengedjük vízzel, sózzuk és a husit puhára főzzük. Aki szereti, behabarhatja tejföllel, nálunk a tálalásnál kerül rá a tejföl, mert mindenki máshogy szereti.
Nokedli
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2-3 tojás
- víz
- só
A tojásokat, a lisztet, sóval és annyi vízzel keverjük össze, hogy egy sima lágy tésztát kapjunk. A masszát forró sós vízbe szaggatjuk, és addig főzzük, amíg a galuskák meg nem puhulnak (feljönnek a víz tetejére). Leszűrjük és pici vajjal, vagy olajjal összekeverjük, hogy a tészta ne ragadjanak össze.
Dinner for home, több mint élelmiszer házhozszállítás!
———
Vissza