Olívás – Aszalt paradicsomos barnarizs

2014.01.16 14:21

Hozzávalók: 4 fő részére

125 g barnarizs
1 kk himalaya só
víz ( háromszoros mennyiség)
5-6 szem aszalt paradicsom
pár szem zöld olíva bogyó
2 cikk fokhagyma
2-3 evőkanál olíva olaj
3-4 levél friss bazsalikom

A barnarizst ha szükséges beáztatjuk minimum egy óra hosszára, ha nem gyors főzésű. Miután puhára főztük sós vízben, szintén átöblítjük szűrő segítségével hideg vízzel, így elérjük, hogy ne egy ragacsos masszánk legyen. 
Az olíva olajon enyhén megpirítjuk a fokhagymát és rádobjuk a csíkokra vágott aszalt paradicsomot, majd beleforgatjuk a lecsöpögtetett barnarizst. Utólag rászórjuk a friss, aprított bazsalikomot, préselhetünk bele még 1 cikk fokhagymát és meglocsoljuk 1 evőkanálnyi hidegen sajtolt olíva olajjal és a zöld olíva bogyókkal díszítjük. 

 

Eredeti recept:

https://www.fittanyuka.hu/olivas-aszalt-paradicsomos-barnarizs-roppanos-zoldsegekkel/

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode