Norma-tészta

2014.01.04 22:34

Hozzávalók:

  • 1 nagy padlizsán
  • 1 doboz paradicsomkonzerv
  • 1 fej hagyma
  • ízlés szerint 30 dkg darálthús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag penne vagy fussili
  • 15 dkg sajt
  • fűszerek: só, bors, oregánó
  • olívaolaj

A padlizsánt lehámozom, felkockázom, sózom és hagyom lecsöpögni a levét kb 10 perc alatt egy szűrőben. Amíg a padlizsán teszi a dolgát, a paradicsomszósz is elkészülhet: a hagymát, fokhagymát megpárolom az olajon , ha hússal készítem, azt ezen a ponton teszem bele, lepirítom és jöhet rá a paradicsonkonzerv. 1 rottyanás után a fűszerek is belekerülhetnek. Közben a vizet is tegyük fel a tésztához főni.

Ha már szépen kezdenek a paradicsomok szétjönni a hőkezelés hatására, jöhet a szószba a padlizsán. Ezt követően 10 percnyire vagyunk a tálalástól: főzzük ki a tésztát, reszeljünk sajtot.

A szósz elkészültével a leszűrt tésztát forgassuk bele majd tálaláskor szórjuk meg sajttal . 

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode