Norma-tészta
2014.01.04 22:34Hozzávalók:
- 1 nagy padlizsán
- 1 doboz paradicsomkonzerv
1 fej hagyma
- ízlés szerint 30 dkg darálthús
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csomag penne vagy fussili
- 15 dkg sajt
- fűszerek: só, bors, oregánó
- olívaolaj
A padlizsánt lehámozom, felkockázom, sózom és hagyom lecsöpögni a levét kb 10 perc alatt egy szűrőben. Amíg a padlizsán teszi a dolgát, a paradicsomszósz is elkészülhet: a hagymát, fokhagymát megpárolom az olajon , ha hússal készítem, azt ezen a ponton teszem bele, lepirítom és jöhet rá a paradicsonkonzerv. 1 rottyanás után a fűszerek is belekerülhetnek. Közben a vizet is tegyük fel a tésztához főni.
Ha már szépen kezdenek a paradicsomok szétjönni a hőkezelés hatására, jöhet a szószba a padlizsán. Ezt követően 10 percnyire vagyunk a tálalástól: főzzük ki a tésztát, reszeljünk sajtot.
A szósz elkészültével a leszűrt tésztát forgassuk bele majd tálaláskor szórjuk meg sajttal .
———
Vissza