Narancsos kacsapecsenye

2013.12.11 00:33

 

Hozzávalók:

  • ·         2 db kacsacomb
  • ·         1 db kacsamell
  • ·         só
  • ·         őrölt bors
  • ·         2 db narancs
  • ·         2 db tyúkhúsleveskocka
  • ·         1 dl vörösbor

Elkészítés:

A combokat és a mellet megmostam, bőrét bevagdostam, majd sóztam, és kevés olajon mindkét oldalát átsütöttem.

A megmaradt kacsazsíros olajat egy hőálló tálba tettem, a húsokat sóztam, borsoztam, 1,2 dl vizet öntöttem rá, belemorzsoltam a tyúkhúsleveskockákat, megmosott narancsot reszeltem rá, és fóliával betakartam. 200 fokon sütöttem, közben a pecsenyelével öntöztem.

A sütés vége felé a beirdalt combokba és mellbe narancsszeleteket tűztem, majd 1 dl vörösbort öntöttem alá. A fóliát levettem, készre, pirosra sütöttem. Nagyon finom, omlós kacsasült lesz. 

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode