Narancsos kacsapecsenye
2013.12.11 00:33
Hozzávalók:
- · 2 db kacsacomb
- · 1 db kacsamell
- · só
- · őrölt bors
- · 2 db narancs
- · 2 db tyúkhúsleveskocka
- · 1 dl vörösbor
Elkészítés:
A combokat és a mellet megmostam, bőrét bevagdostam, majd sóztam, és kevés olajon mindkét oldalát átsütöttem.
A megmaradt kacsazsíros olajat egy hőálló tálba tettem, a húsokat sóztam, borsoztam, 1,2 dl vizet öntöttem rá, belemorzsoltam a tyúkhúsleveskockákat, megmosott narancsot reszeltem rá, és fóliával betakartam. 200 fokon sütöttem, közben a pecsenyelével öntöztem.
A sütés vége felé a beirdalt combokba és mellbe narancsszeleteket tűztem, majd 1 dl vörösbort öntöttem alá. A fóliát levettem, készre, pirosra sütöttem. Nagyon finom, omlós kacsasült lesz.
———
Vissza