Morzsás kelbimbó gratin
2014.02.03 14:24Hozzávalók:
- 2 kisebb póréhagyma
- 20 dkg kelbimbó
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 4 dl tej
- só, bors, szerecsendió
- 1-2 evőkanál mustár (ízlés szerint csípős)
- 15 dkg cheddar reszelve
- 5 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés:
A póréhagymát és a kelbimbót megtisztítjuk. A hagymát és a nagyobb kelbimbókat karikákra vágjuk, blansírozzuk (lobogó sós vízben 2 perc alatt megpároljuk és jeges vízbe tesszük)
Elkészítjük a besamelt: a vajat megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet és világos rántást készítünk belőle. A tejet fokozatosan hozzáadjuk,amíg krémszerű nem lesz. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük és belekeverjük a mustárt és a sajt felét.
A pórét és a kelbimbót beleszórjuk egy tűzálló tálba, ráöntjük a besamelt, kissé megforgatjuk és megszórjuk a maradék reszelt sajttal és a zsemlemorzsával.
20 perc alatt ropogósra süjük.
———
Vissza