Morzsás kelbimbó gratin

2014.02.03 14:24

Hozzávalók:

  • 2 kisebb póréhagymaWinter vegetable gratin
  • 20 dkg kelbimbó
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • só, bors, szerecsendió
  • 1-2 evőkanál mustár (ízlés szerint csípős)
  • 15 dkg cheddar reszelve
  • 5 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés:
 
A póréhagymát és a kelbimbót megtisztítjuk. A hagymát és a nagyobb kelbimbókat karikákra vágjuk, blansírozzuk (lobogó sós vízben 2 perc alatt megpároljuk és jeges vízbe tesszük)
Elkészítjük a besamelt: a vajat megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet és világos rántást készítünk belőle. A tejet fokozatosan hozzáadjuk,amíg krémszerű nem lesz. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük és belekeverjük a mustárt és a sajt felét.
A pórét és a kelbimbót beleszórjuk egy tűzálló tálba, ráöntjük a besamelt, kissé megforgatjuk és megszórjuk a maradék reszelt sajttal és a zsemlemorzsával. 
20 perc alatt ropogósra süjük. 
 
 
 
 
 
Vissza