Mézes csirkecomb puliszkával
2014.01.27 23:24Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- rozmaring
- 3 evőkanál méz
- só, bors
- olaj
Elkészítés:
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd elkészítjük a pácot: a zúzott fokhagymát, a citrom levét, az olajat és a mézet összekeverjük, beleapratjuk a rozmaringot, majd megkenjük vele a combokat és kis időre a hűtőszekrénybe tesszük, hogy átjárja a húst. A gyors elkészítés érdekében sütőzacskóba tesszük és megsütjük. Amikor megpuhult a hús, a zacskóból kivéve pirosra, ropogósra sütjük.
Puliszkával tálaljuk.
Puliszka elkészítése:
- 1 csésze kukoricadara
- 2 csésze víz
- só
Forró, sós vízbe folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a kukoricadarát és kb. 20 percig főzzük. Majd a tűzről levéve tovább kevergetjük addig, míg Ezután elválik az edény oldalától. Kis pihentetés után a tálból kiborítjuk és szeletekre vágjuk. A szeleteket kevés olajon átpirítjuk és tálaljuk
———
Vissza