Mézes csirkecomb puliszkával

2014.01.27 23:24

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • rozmaring
  • 3 evőkanál méz
  • só, bors
  • olaj
Elkészítés:
 
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd elkészítjük a pácot: a zúzott fokhagymát, a citrom levét, az olajat és a mézet összekeverjük, beleapratjuk a rozmaringot, majd megkenjük vele a combokat és kis időre a hűtőszekrénybe tesszük, hogy átjárja a húst. A gyors elkészítés érdekében sütőzacskóba tesszük és megsütjük. Amikor megpuhult a hús, a zacskóból kivéve pirosra, ropogósra sütjük. 
 
Puliszkával tálaljuk. 
 
Puliszka elkészítése:
  • 1 csésze kukoricadara
  • 2 csésze víz

Forró, sós vízbe folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a kukoricadarát és kb. 20 percig főzzük. Majd a tűzről levéve tovább kevergetjük addig, míg Ezután elválik az edény oldalától. Kis pihentetés után a tálból kiborítjuk és szeletekre vágjuk. A szeleteket kevés olajon átpirítjuk és tálaljuk

 

 
 
Vissza