Meggyes-csokis kocka
2014.01.09 00:31Hozzávalók:
- 250 g világos tönköly liszt
- 80 g nyírfacukor
- 1 tasak foszfátmentes sütőpor
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1/2 citrom leve
- 1/2 citrom reszelt héja
- késhegynyi őrölt bourbon vanília
- 100 g olvasztott bio margarin
- 250 ml víz vagy növényi tej
- 200 g magozott megy: lehet friss, fagyasztott vagy befőtt ( cukormentes).
- 100 g étcsokoládé reszelve, vagy forgács
Összekeverjük a száraz hozzávalókat ( liszt, sütőpor, szódabikarbóna, vanília, citromhéj ), majd hozzáadva a nedves hozzávalókat ( víz vagy tej, olvasztott margarin, citromlé) robot gép segítségével összedolgozzuk. Egy kb. 30×23 cm-es szögletes tepsibe öntjük a masszát, tetejére szórjuk a meggy szemeket és a csokoládé forgácsokat. Előmelegített sütőben 10 percig 200 C fokon, majd további 20-25 percig 180 C fokon készre sütjük. Amikor kihűl porrá darált nyírfacukorral meghintjük .
Eredeti recept:
———
Vissza