Meggyes-csokis kocka

2014.01.09 00:31

Hozzávalók:

  • 250 g világos tönköly liszt
  • 80 g nyírfacukor
  • 1 tasak foszfátmentes sütőpor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1/2 citrom leve
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • késhegynyi őrölt  bourbon vanília
  • 100 g olvasztott bio margarin
  • 250 ml víz vagy növényi tej
  • 200 g magozott megy: lehet friss, fagyasztott vagy befőtt ( cukormentes).
  • 100 g étcsokoládé reszelve, vagy forgács

Összekeverjük a száraz hozzávalókat ( liszt, sütőpor, szódabikarbóna, vanília, citromhéj ), majd hozzáadva a nedves hozzávalókat ( víz vagy tej, olvasztott margarin, citromlé) robot gép segítségével összedolgozzuk. Egy kb. 30×23 cm-es szögletes tepsibe öntjük a masszát, tetejére szórjuk a meggy szemeket és a csokoládé forgácsokat. Előmelegített sütőben 10 percig 200 C fokon, majd további 20-25 percig 180 C fokon készre sütjük. Amikor kihűl porrá darált nyírfacukorral meghintjük .

Eredeti recept:

https://www.fittanyuka.hu/meggyes-csokis-kocka/

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode