Medvehagymaleves

2014.03.06 14:27

Hozzávalók:

  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
  • só, bors
Elkészítés:
 
Kevés olajon megfonnyasztjuk az aprított vöröshagymát, rádobjuk az apróra kockázott burgonyát, felengedjük kb. 8 dl meleg vízzel. Míg felforr, addig a medvehagymát megmossuk, megtisztítjuk és amikor a burgonya már majdnem megfőtt, hozzátesszük a fokhagymával együtt. Forrástól számítva kb. 5-8 percig főzzük, majd pürésítjük és beleengedjük a tejszínt, még egyszer felforraljuk és rögtön forrás után lezárjuk. Krutonnal, levesgyönggyel tálalhatjuk.
Vissza