Marhapörkölt tarhonyával
2013.12.19 21:22Hozzávalók:
- 1 kg tisztított marhahús
- 2 fej hagyma
- 1 tv paprika
- 1 paradicsom
- só, bors, pirospaprika
- olaj
- 2 csomag tarhonya
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, összevágjuk. Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a hagymát. Levesszük a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát. Hozzáadjuk a húst, visszatesszük a tűzre, és kissé megpirítjuk.
A paradicsomot és a paprikát leöblítjük, összevágjuk, és a húshoz adjuk. Felöntjük a vízzel (ízlés szerint vörösborral), sóval, borssal fűszerezzük, és lefedve pároljuk. Amikor a levét elfőtte, kevés vizet adunk hozzá. Egyszerre nem sokat, mert a pörkölt lényege, hogy sűrű lében párolódjon. (főzési idő kb. 2 óra)
A paradicsomot és a paprikát leöblítjük, összevágjuk, és a húshoz adjuk. Felöntjük a vízzel (ízlés szerint vörösborral), sóval, borssal fűszerezzük, és lefedve pároljuk. Amikor a levét elfőtte, kevés vizet adunk hozzá. Egyszerre nem sokat, mert a pörkölt lényege, hogy sűrű lében párolódjon. (főzési idő kb. 2 óra)
Tarhonyával tálaljuk.
———
Vissza