Marhapörkölt tarhonyával

2013.12.19 21:22

Hozzávalók:

  • 1 kg tisztított marhahús
  • 2 fej hagyma
  • 1 tv paprika
  • 1 paradicsom
  • só, bors, pirospaprika
  • olaj
  • 2 csomag tarhonya
Elkészítés:
 
A hagymát megtisztítjuk, összevágjuk. Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a hagymát. Levesszük a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát. Hozzáadjuk a húst, visszatesszük a tűzre, és kissé megpirítjuk. 
A paradicsomot és a paprikát leöblítjük, összevágjuk, és a húshoz adjuk. Felöntjük a vízzel (ízlés szerint vörösborral), sóval, borssal fűszerezzük, és lefedve pároljuk. Amikor a levét elfőtte, kevés vizet adunk hozzá. Egyszerre nem sokat, mert a pörkölt lényege, hogy sűrű lében párolódjon. (főzési idő kb. 2 óra)
 
Tarhonyával tálaljuk. 
 

 

 

Vissza