Máktorta lekvárral

2014.03.06 12:02

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált mák
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg margarin
  • 10 dkg liszt
  • 8 tojás
  • fél cs sütőpor
  • fahéj
  • rum (elhagyható)
  • baracklekvár

A tojások sárgáját a margarinnal és a cukor kb. felével habosra keverjük, majd fahéjjal, és rummal ízesítjük. A tojások fehérjét a maradék cukorral felverjük, majd óvatosan a sárgájához adjuk. A masszához keverjük a mákot, és a lisztben kicsit elkevert sütőport, és összeforgatjuk. Kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában, előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük. Amikor már kissé kihűlt, a tésztát kettévágjuk, és baracklekvárral megtöltjük.

Én csak porcukorral szoktam megszórni a tetejét, de csokimáz is készíthető rá.

Vissza