Máktorta lekvárral
2014.03.06 12:02Hozzávalók:
- 30 dkg darált mák
- 30 dkg porcukor
- 30 dkg margarin
- 10 dkg liszt
- 8 tojás
- fél cs sütőpor
- fahéj
- rum (elhagyható)
- baracklekvár
A tojások sárgáját a margarinnal és a cukor kb. felével habosra keverjük, majd fahéjjal, és rummal ízesítjük. A tojások fehérjét a maradék cukorral felverjük, majd óvatosan a sárgájához adjuk. A masszához keverjük a mákot, és a lisztben kicsit elkevert sütőport, és összeforgatjuk. Kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában, előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük. Amikor már kissé kihűlt, a tésztát kettévágjuk, és baracklekvárral megtöltjük.
Én csak porcukorral szoktam megszórni a tetejét, de csokimáz is készíthető rá.
———
Vissza