Mákos nudli

2014.02.05 23:35

Hozzávalók:Mohnnudeln (meaning poppy seed noodles in German), is the name of thick noodles of a potato dough in Bohemian and Austrian cuisine, similar to the Schupfnudel. The main difference is, that Mohnnudeln are served with melted butter, ground poppy seeds, and sprinkled with confectioner's sugar.

1 kg burgonya

35 dkg finomliszt

2 db tojás

20 dkg mák

10 dkg porcukor

ízlés szerint 1 citrom reszelt héja

vaj vagy olaj

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítva, kockára vágva enyhén sós vízben megfőzzük. Levét leszűrjük és krumplinyomóval összetörjük, kicsit hűlni hagyjuk. A liszt felét hozzákeverjük, beleütjük a tojásokat és a maradék lisztből annyit teszünk hozzá, amennyitől gyúrható, formázható állagú lesz. 

Ezt követően gyúródeszkán kézzel összegyúrjuk, 1 cm vastagra nyújtjuk és felvágjuk, majd nudlikat formázunk. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Leszűrve vajon vagy olajon megforgatjuk és a porcukros mákkal alaposan összeforgatjuk. 

Vissza