Mákos nudli
2014.02.05 23:35Hozzávalók:
1 kg burgonya
35 dkg finomliszt
2 db tojás
20 dkg mák
10 dkg porcukor
ízlés szerint 1 citrom reszelt héja
só
vaj vagy olaj
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítva, kockára vágva enyhén sós vízben megfőzzük. Levét leszűrjük és krumplinyomóval összetörjük, kicsit hűlni hagyjuk. A liszt felét hozzákeverjük, beleütjük a tojásokat és a maradék lisztből annyit teszünk hozzá, amennyitől gyúrható, formázható állagú lesz.
Ezt követően gyúródeszkán kézzel összegyúrjuk, 1 cm vastagra nyújtjuk és felvágjuk, majd nudlikat formázunk. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Leszűrve vajon vagy olajon megforgatjuk és a porcukros mákkal alaposan összeforgatjuk.
———
Vissza