Majonézes lencsesaláta virslivel
2013.12.28 01:47Hozzávalók:
- 80 dkg lencse
- 5 pár virsli
- 1 csomag újhagyma
- só, bors,
- 3 db babérlevél
- 1 nagy majonéz
- 1 nagy tejföl
- mustár, ízlés szerint (2-3 kiskanál)
- petrezselyemzöld
A lencsét megfőzzük, a sóval, és babérlevéllel fűszerezett vízben. (Lehetőleg a lencsét előző nap áztassuk be bő vízbe.) Ha a lencse megfőtt, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Közben megfőzzük a virslit, amit szintén hűlni hagyunk, majd felkarikázunk. Amíg a hozzávalók hűlnek, elkészítjük a mártást. Felszeleteljük a hagymát és elkeverjük a tejföllel, a majonézzel, a mustárral, apróra vágott petrezselyemzölddel és borssal. Végül a mártást összekeverjük a lencsével, és a virslivel.
———
Vissza