Majonézes lencsesaláta virslivel

2013.12.28 01:47

Hozzávalók:

  • 80 dkg lencse
  • 5 pár virsli
  • 1 csomag újhagyma
  • só, bors,
  • 3 db babérlevél
  • 1 nagy majonéz
  • 1 nagy tejföl
  • mustár, ízlés szerint (2-3 kiskanál)
  • petrezselyemzöld

A lencsét megfőzzük, a sóval, és babérlevéllel fűszerezett vízben. (Lehetőleg a lencsét előző nap áztassuk be bő vízbe.) Ha a lencse megfőtt, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Közben megfőzzük a virslit, amit szintén hűlni hagyunk, majd felkarikázunk. Amíg a hozzávalók hűlnek, elkészítjük a mártást. Felszeleteljük a hagymát és elkeverjük a tejföllel, a majonézzel, a mustárral, apróra vágott petrezselyemzölddel és borssal. Végül a mártást összekeverjük a lencsével, és a virslivel.

Vissza