Májkrémes és kolbászos melegszendvics
2014.03.29 05:30Májas
Hozzávalók:
- 25 dkg kenőmájas
- 10 dkg házi krémsajt
- fél fej lilahagyma
- (esetleg majonéz, mustár, fűszerek, ki hogyan szereti)
A hozzávalókat összekeverjük, a lilahagymát apróra vágjuk, vagy reszeljük. Kenyérre kenjük, a tetejére reszelt sajtot szórunk, és megsütjük.
Kolbászos
Hozzávalók:
- 1 szál füstölt kolbász
- 3 db tojás
- 10 dkg házi trappista sajt
- 1-2 ek tejföl
- fél fej lilahagyma
- petrezselyem, snidling
- só, bors
A tojást megfőzzük, majd meghámozzuk és lereszeljük, vagy apróra vágjuk, a kolbászt is pici darabokra vágjuk, a snidlinget is, és néhány szál petrezselyemzöldet is, a lilahagymát is, a sajtot pedig lereszeljük. Minden hozzávalót összekeverünk, ízesítjük sóval, borssal, majd a kenyérszeletekre kenjük, és megsütjük.
Teljes kiőrlésű kenyérre kenjük a krémeket. Ha elkészültek, uborkával, újhagymával, paradicsommal, paprikával tálaljuk.
Dinner for home, több mint élelmiszer házhozszállítás!
———
Vissza