Májkrémes és kolbászos melegszendvics

2014.03.29 05:30

Májas

Hozzávalók:

  • 25 dkg kenőmájas
  • 10 dkg házi krémsajt
  • fél fej lilahagyma
  • (esetleg majonéz, mustár, fűszerek, ki hogyan szereti)

A hozzávalókat összekeverjük, a lilahagymát apróra vágjuk, vagy reszeljük. Kenyérre kenjük, a tetejére reszelt sajtot szórunk, és megsütjük.

 

Kolbászos

Hozzávalók:

  • 1 szál füstölt kolbász
  • 3 db tojás
  • 10 dkg házi trappista sajt
  • 1-2 ek tejföl
  • fél fej lilahagyma
  • petrezselyem, snidling
  • só, bors

A tojást megfőzzük, majd meghámozzuk és lereszeljük, vagy apróra vágjuk, a kolbászt is pici darabokra vágjuk, a snidlinget is, és néhány szál petrezselyemzöldet is, a lilahagymát is, a sajtot pedig lereszeljük. Minden hozzávalót összekeverünk, ízesítjük sóval, borssal, majd a kenyérszeletekre kenjük, és megsütjük.

Teljes kiőrlésű kenyérre kenjük a krémeket. Ha elkészültek, uborkával, újhagymával, paradicsommal, paprikával tálaljuk.

 

Dinner for home, több mint élelmiszer házhozszállítás!

Vissza