Májgombócleves

2014.03.22 05:37

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 nagyobb fehérrépa
  • 1 vöröshagyma
  • 1 cs petrezselyem
  • 1-2 leveskocka
  • 15 dkg csirkemáj
  • 1 tojás
  • 1 zsemle
  • liszt
  • só, bors, majoranna
  • olaj

Az apróra vágott hagyma 2/3 részét pici olajban megdinszteljük, majd hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és fehérrépát, valamint a petrezselymet szintén apróra vágva. Kicsit pároljuk, majd vízzel felengedve, leveskockával, sóval ízesítve puhára főzzük a zöldségeket. Ha a zöldségek megpuhultak hozzáadjuk a májgombócokat, és készre főzzük a levest.

Májgombóc készítése:

A maradék hagymát olajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a lekapart májat, a tejben vagy vízben áztatott kifacsart zsemlét, a tojást, sót, borsot, majorannát, és annyi lisztet, hogy galuska keménységű tésztát kapjunk. Kis gombócokat formálunk, és a forró levesben megfőzzük.

 

Dinner for home, több mint élelmiszer házhozszállítás!

Vissza