Májgombócleves
2014.03.22 05:37Hozzávalók:
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1 nagyobb fehérrépa
- 1 vöröshagyma
- 1 cs petrezselyem
- 1-2 leveskocka
- 15 dkg csirkemáj
- 1 tojás
- 1 zsemle
- liszt
- só, bors, majoranna
- olaj
Az apróra vágott hagyma 2/3 részét pici olajban megdinszteljük, majd hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és fehérrépát, valamint a petrezselymet szintén apróra vágva. Kicsit pároljuk, majd vízzel felengedve, leveskockával, sóval ízesítve puhára főzzük a zöldségeket. Ha a zöldségek megpuhultak hozzáadjuk a májgombócokat, és készre főzzük a levest.
Májgombóc készítése:
A maradék hagymát olajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a lekapart májat, a tejben vagy vízben áztatott kifacsart zsemlét, a tojást, sót, borsot, majorannát, és annyi lisztet, hogy galuska keménységű tésztát kapjunk. Kis gombócokat formálunk, és a forró levesben megfőzzük.
Dinner for home, több mint élelmiszer házhozszállítás!
———
Vissza