Magyaros Csicseriborsó ragu
2014.01.10 12:59
Hozzávalók:

- 250 g száraz csicseriborsó
- 3 evőkanál kókusz olaj
- 1 db vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 1 kávéskanál himalaya só
- 1/2 kávéskanál őrölt kömény
- 1/2 kávéskanál örőlt római kömény
- 3 kávéskanál őrölt édesnemes piros paprika
- örőlt rózsa bors ízlés szerint
- 2 db egész paradicsom
- 1 dl víz
- vegamix
A csicseriborsót főzés előtti napon beáztatjuk egy éjszakára. Másnap átmossuk ( annyi vízben ami ellepi ) vegamixes, sós vízben puhára főzzük, lassú tűzön. Majd leszűrjük róla a vizet.
A hagymát felaprítjuk és a kókusz olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, együtt pároljuk.
Hozzáadjuk a puhára főtt csicseriborsót, hozzáöntjük az 1 dl vizet és a fűszerekkel: paprika, kétféle kömény, összerottyantjuk, lassú tűzön.
Amikor kezd besűrűsödni a ragu, hozzáadjuk a préselt fokhagymát és ízlés szerint még fűszerezhetjük.
Mivel magas fehérjetartalmú étel és az ételtársításra is figyelünk, ezért egyértelműen zöldséggel együtt fogyasszuk. Amit még adhatunk köretként az a könnyen emészthető köles, amarant, hajdina, barnarizs.
———
Vissza