Magyaros Csicseriborsó ragu

2014.01.10 12:59
Hozzávalók:
 
  • 250 g száraz csicseriborsó
  • 3 evőkanál kókusz olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 kávéskanál himalaya só
  • 1/2 kávéskanál őrölt kömény
  • 1/2 kávéskanál örőlt római kömény
  • 3 kávéskanál őrölt édesnemes piros paprika
  • örőlt rózsa bors ízlés szerint
  • 2 db egész paradicsom
  • 1 dl víz
  • vegamix
 
A csicseriborsót főzés előtti napon beáztatjuk egy éjszakára. Másnap átmossuk ( annyi vízben ami ellepi ) vegamixes, sós vízben puhára főzzük, lassú tűzön. Majd leszűrjük róla a vizet.
A hagymát felaprítjuk és a kókusz olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, együtt pároljuk.
Hozzáadjuk a puhára főtt csicseriborsót, hozzáöntjük az 1 dl vizet és a fűszerekkel: paprika, kétféle kömény, összerottyantjuk, lassú tűzön.
Amikor kezd besűrűsödni a ragu, hozzáadjuk a préselt fokhagymát és ízlés szerint még fűszerezhetjük.
Mivel magas fehérjetartalmú étel és az ételtársításra is figyelünk, ezért egyértelműen zöldséggel együtt fogyasszuk. Amit még adhatunk köretként az a  könnyen emészthető köles, amarant, hajdina, barnarizs.
 
Vissza