Lila gnocchi

2014.01.21 23:31

Hozzávalók:

  • 1 kg lilaburgonya 
  • 1 tojás
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 10-15 dkg liszt

Elkészítés:

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd megpucoljuk. Alaposan áttörjük, majd beleütjük a tojást akkor, amikor már nem túl meleg. Fokozatosan beledolgozzuk a parmezánt és annyi lisztet, amennyit felvesz. A tésztának nem szabad túl keménynek és ragadósnak sem lennie. 

Ezután kis gombócokat formázunk a masszából és villával gnocchiformára lapítjuk. 

Enyhén sós vízben kifőzzük, oívaolajon vagy vajon ízlés szerint megforgathatjuk. Önmagában, önettel vagy köretként is remek étel. 

 

 

A recept forrása:

https://www.redshallotkitchen.com/2013/04/purple-gnocchi.html

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode