Lila gnocchi
2014.01.21 23:31Hozzávalók:
- 1 kg lilaburgonya
- 1 tojás
- 5 dkg reszelt parmezán
- 10-15 dkg liszt
- só
Elkészítés:
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd megpucoljuk. Alaposan áttörjük, majd beleütjük a tojást akkor, amikor már nem túl meleg. Fokozatosan beledolgozzuk a parmezánt és annyi lisztet, amennyit felvesz. A tésztának nem szabad túl keménynek és ragadósnak sem lennie.
Ezután kis gombócokat formázunk a masszából és villával gnocchiformára lapítjuk.
Enyhén sós vízben kifőzzük, oívaolajon vagy vajon ízlés szerint megforgathatjuk. Önmagában, önettel vagy köretként is remek étel.
A recept forrása:
https://www.redshallotkitchen.com/2013/04/purple-gnocchi.html
———
Vissza