Lencseleves
2014.01.08 17:40Hozzávalók:
- 25 dkg lencse
- 20 dkg füstölt kolbász
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2-3 db babérlevél
- só, ételízesítő, olaj, liszt, pirospaprika
Az átválogatott lencsét beáztatjuk a főzés előtti nap (ha elfelejtjük, az sem probléma). A lencsét leszűrjük, majd hideg vízben felrakjuk főni a karikára szeletelt zöldségekkel és a vöröshagymával együtt. A levest ízesítjük sóval, ételízesítővel, és babérlevéllel. Amikor a zöldségek már félig megpuhultak belerakjuk a felszeletelt füstölt kolbászt. A végén fokhagymás rántást készítünk, amit meghintünk pirospaprikával, és berántjuk a levest.
———
Vissza