Lencseleves

2014.01.08 17:40

Hozzávalók:

  • 25 dkg lencse
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 db babérlevél
  • só, ételízesítő, olaj, liszt, pirospaprika

Az átválogatott lencsét beáztatjuk a főzés előtti nap (ha elfelejtjük, az sem probléma). A lencsét leszűrjük, majd hideg vízben felrakjuk főni a karikára szeletelt zöldségekkel és a vöröshagymával együtt. A levest ízesítjük sóval, ételízesítővel, és babérlevéllel. Amikor a zöldségek már félig megpuhultak belerakjuk a felszeletelt füstölt kolbászt. A végén fokhagymás rántást készítünk, amit meghintünk pirospaprikával, és berántjuk a levest.

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode