Lebbencsleves

2014.04.26 02:14

Hozzávalók:

  • 15 dkg lebbencstészta
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 db közepes burgonya
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • petrezselyemzöld
  • só, pirospaprika, ételízesítő
  • olaj

A szalonnát kockákra vágjuk, és egy kis olajon megsütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk, aztán beledobjuk a lebbencstésztát és kissé megpirítjuk. Meghintjük pirospaprikával és felengedjük vízzel, majd hozzáadjuk a felszeletelt sárgarépát, fehérrépát, és felkockázott burgonyát, paprikát és paradicsomot (a paprikát és a paradicsomot egyben, vagy kis kockára vágva tegyük a levesbe, ki hogyan szereti) és sóval, ételízesítővel fűszerezzük. Apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, és készre főzzük.

 

Dinner for home, több mint élelmiszer házhozszállítás!

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode