Lebbencsleves
2014.04.26 02:14Hozzávalók:
- 15 dkg lebbencstészta
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 db közepes burgonya
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- petrezselyemzöld
- só, pirospaprika, ételízesítő
- olaj
A szalonnát kockákra vágjuk, és egy kis olajon megsütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk, aztán beledobjuk a lebbencstésztát és kissé megpirítjuk. Meghintjük pirospaprikával és felengedjük vízzel, majd hozzáadjuk a felszeletelt sárgarépát, fehérrépát, és felkockázott burgonyát, paprikát és paradicsomot (a paprikát és a paradicsomot egyben, vagy kis kockára vágva tegyük a levesbe, ki hogyan szereti) és sóval, ételízesítővel fűszerezzük. Apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, és készre főzzük.
Dinner for home, több mint élelmiszer házhozszállítás!
———
Vissza