Lasagne

2014.02.11 22:52

Hozzávalók:

  • 250 g lasagne tészta (főzést nem igénylő)Lasagne - Emilia Romagna
  • 600 g hámozott, kockázott paradicsomkonzerv
  • 5 dl tej
  • 40 dkg darált hús
  • 20 dkg sajt
  • 5 dkg vaj
  • 3 kanál liszt
  • 2 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió
  • só, bors
  • 3 babérlevél
  • 2-2 ek olívaolaj

 

Elkészítés:

A húst olívaolajon megfuttatjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a babérlevelet, majd  kis lángon főzzük, míg megpuhul. Hozzáadjuk a paradicsomot és kb. 15-20 percig együtt főzzük.
Közben a vajat megolvasztjuk, hozzátesszük a lisztet, kis lángon elkeverjük, és lassan, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet és elkészítjük a besamelt: sózzuk, borsozzuk, hozzáreszeljük a szerecsendiót, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a reszelt sajt felét.

Egy 25x35-ös tepsit kivajazunk, és leteszünk egy adag főzést nem igénylő lasagne tésztát.
Ráteszünk egy adag húsos ragut, majd ismét tésztát. Addig rétegezzük, amíg a hozzávalók elfogynak. Az utolsó adag tésztára a besamel kerül. A tetejére tegyük a parmezánt, süssük 20 percig, majd még 10 percig hagyjuk állni, mielőtt felvágjuk.

Vissza