Lasagne
2014.02.11 22:52Hozzávalók:
- 250 g lasagne tészta (főzést nem igénylő)
- 600 g hámozott, kockázott paradicsomkonzerv
- 5 dl tej
- 40 dkg darált hús
- 20 dkg sajt
- 5 dkg vaj
- 3 kanál liszt
- 2 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió
- só, bors
- 3 babérlevél
- 2-2 ek olívaolaj
Elkészítés:
A húst olívaolajon megfuttatjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a babérlevelet, majd kis lángon főzzük, míg megpuhul. Hozzáadjuk a paradicsomot és kb. 15-20 percig együtt főzzük.
Közben a vajat megolvasztjuk, hozzátesszük a lisztet, kis lángon elkeverjük, és lassan, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet és elkészítjük a besamelt: sózzuk, borsozzuk, hozzáreszeljük a szerecsendiót, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a reszelt sajt felét.
Egy 25x35-ös tepsit kivajazunk, és leteszünk egy adag főzést nem igénylő lasagne tésztát.
Ráteszünk egy adag húsos ragut, majd ismét tésztát. Addig rétegezzük, amíg a hozzávalók elfogynak. Az utolsó adag tésztára a besamel kerül. A tetejére tegyük a parmezánt, süssük 20 percig, majd még 10 percig hagyjuk állni, mielőtt felvágjuk.
———
Vissza