Karfiolleves
2014.04.12 05:15Hozzávalók:
- 1 karfiol (nem túl nagy, közepes)
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 cs petrezselyem
- só, bors, szerecsendió, aki szereti
- 2 db zöldségleves kocka
- 1 kis pohár tejföl
- liszt
A 2 leveskockával 1 l alaplevet készítünk, majd belerakjuk a karikára vágott sárgarépát és fehérrépát, majd kb. 10 perc elteltével hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt. Ha félig megpuhultak a zöldségek rántást készítünk, berántjuk a levest és ízesítjük az apróra vágott petrezselyemzölddel, ha szükséges sózzuk, borsozzuk, de ízesíthetjük szerecsendióval is. Még néhány percig főzzük a levest, hogy minden megpuhuljon (de ne főjön szét a karfiol) és végül a leveshez adjuk a tejfölt, picit forraljuk és kész.
Dinner for home, több mint élelmiszer házhozszállítás!
———
Vissza