Karfiolleves

2014.04.12 05:15

Hozzávalók:

  • 1 karfiol (nem túl nagy, közepes)
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 cs petrezselyem
  • só, bors, szerecsendió, aki szereti
  • 2 db zöldségleves kocka
  • 1 kis pohár tejföl
  • liszt

A 2 leveskockával 1 l alaplevet készítünk, majd belerakjuk a karikára vágott sárgarépát és fehérrépát, majd kb. 10 perc elteltével hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt. Ha félig megpuhultak a zöldségek rántást készítünk, berántjuk a levest és ízesítjük az apróra vágott petrezselyemzölddel, ha szükséges sózzuk, borsozzuk, de ízesíthetjük szerecsendióval is. Még néhány percig főzzük a levest, hogy minden megpuhuljon (de ne főjön szét a karfiol) és végül a leveshez adjuk a tejfölt, picit forraljuk és kész.

 

Dinner for home, több mint élelmiszer házhozszállítás!

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode