"Karamellás" Almatorta mandulával

2014.02.10 13:13

Hozzávalók:

150 g világos tönkölyliszt
50 g mandula liszt (lisztállagúra őrölt manula)
100 g szeletelt mandula
100 g bio, olvasztott margarin
80 g nyírfacukor ( glikémiás index:7)
1 tasak foszfátmentes sütőpor
400 ml víz
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
késhegynyi bourbon vanília
1 kk őrölt fahéj

2 evőkanál agave szirup, vagy 1-2 evőkanál kókuszcukor

2-3 db alma meghámozva, kicsumázva

Először összekeverjük a száraz hozzávalókat: lisztek, sütőpor, nyírfacukor, vanília, majd hozzáadjuk a vizet, olvasztott margarint, citrom levét, héját és robotgép segítségével összedolgozzuk. A szeletelt mandulát pedig utólag keverjük bele, hogy ne törjük össze a mandula szirmokat.
Egy gyümölcstorta formát kikenünk kevés zsiradékkal és beleöntjük a tésztát, a 0,5 cm-es karikákra vágott almát pedig ráhelyezzük körbe, körbe a tetejére, megszórjuk a kókuszcukorral és előmelegített sütőben 180 C fokon 25 percig sütjük. Ha agavet használunk akkor a végén csorgassuk rá, a még forró süteményre. A legvégén megszórjuk az őrölt fahéjjal.

 

eredeti recept:

https://www.fittanyuka.hu/karamellas-almatorta-mandulaval/

 

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode