Kapribogyós kerti pizza
2014.01.17 11:46Hozzávalók:
Tészta:

250 g világos tönköly liszt
250 g alakor finomliszt
200 g kókuszzsír, vagy bio margarin
200 ml növényi tejszín ( rizs, vagy zab, vagy -kókusz tejszín)
1 zacskó foszfátmentes sütőpor
1 dl víz
Szósz:
450 ml paradicsom szósz
friss bazsalikom levél
3 evőkanál olíva olaj
1 kk himalaya só
1 kk nyírfacukor
1 kk szárított oregáno
2 cikk préselt fokhagyma
Feltét:
Tetszőleges zöldségek:
vöröshagyma
szeletelt fokhagyma
brokkoli rózsák
aszalt paradicsom
cukkini
olíva bogyó
kapribogyó
növényi sajt
A tészta összetevőiből rugalmas tésztát gyúrunk, amelyet kb.1,7 cm vastagságúra nyújtunk és olyan formára amilyen formában sütni szeretnénk a pizzánkat. Nekünk egy kb. 32 cm átmérőjű kerek pizzánk és egy szögletes kb. 20×20 cm-es pizzánk lett ebből a mennyiségből.
Közben elkészítjük a szószt: az olíva olajat összekeverjük a paradicsom szósszal és a fűszerekkel, állandó kevergetés mellett főzni kezdjük, hozzáadjuk a fűszereket és a végén a préselt fokhagymát.
Megkenjük vele a pizzánkat(inkat), a feltéteket a tetejére tesszük, kevés olvadós növényi sajtot és mehet az előmelegített sütőbe: 180 C fokon 20-25 percre.
Eredeti recept:
https://www.fittanyuka.hu/kapribogyos-kerti-pizza-szenhidrat-csokkentett-tesztaval/
———
Vissza