Káposztás cvekedli

2014.01.04 17:28

Hozzávalók: 

·         2 evőkanál olaj, vagy diónyi zsír

·         1 közepes fej  káposzta 

·         1 csapott evőkanál cukor 

·         só, bors ízlés szerint

·         fél kg száraz kocka tészta 

 

A tésztát lobogó, sós vízben kifőzöm.

Amíg fő a tészta, elkészítem a pirított káposztát:

A káposzta külső leveleit lehántom, majd a fejet félbevágom és a reszelő legnagyobb lyukú oldalán lereszelem úgy, hogy a torzsáját körbe reszelem, így nem fog leveleire hullani reszelés közben. A lereszelt káposztát besózom, átforgatom, és negyed óra- húsz percet állni hagyom, majd alaposan kinyomkodom. Az olajon, vagy zsíron egy csapott evőkanál cukrot karamellizálok, amikor már szép világos barna, rádobom a káposztát.

Folyamatosan kevergetve pirítom, majd mikor barnulni kezd megszórom bőkezűen frissen őrölt borssal, lefedem és néha megkeverve, roppanós puhára párolom, majd a fedőt levéve, kevergetve addig pirítom, amíg kap egy kis színt. Belekeverem a kifőtt tésztát és még azzal is pirítgatom egy picit, hogy legyenek enyhén ropogós részei, úgy is azokat vadássza mindenki. 

 

Forrás:


https://gabojsza.cafeblog.hu/2013/01/07/kaposztas-cvekedli/

Vissza