Káposztás cvekedli
2014.01.04 17:28Hozzávalók:
· 2 evőkanál olaj, vagy diónyi zsír
· 1 közepes fej káposzta
· 1 csapott evőkanál cukor
· só, bors ízlés szerint
· fél kg száraz kocka tészta
A tésztát lobogó, sós vízben kifőzöm.
Amíg fő a tészta, elkészítem a pirított káposztát:
A káposzta külső leveleit lehántom, majd a fejet félbevágom és a reszelő legnagyobb lyukú oldalán lereszelem úgy, hogy a torzsáját körbe reszelem, így nem fog leveleire hullani reszelés közben. A lereszelt káposztát besózom, átforgatom, és negyed óra- húsz percet állni hagyom, majd alaposan kinyomkodom. Az olajon, vagy zsíron egy csapott evőkanál cukrot karamellizálok, amikor már szép világos barna, rádobom a káposztát.
Folyamatosan kevergetve pirítom, majd mikor barnulni kezd megszórom bőkezűen frissen őrölt borssal, lefedem és néha megkeverve, roppanós puhára párolom, majd a fedőt levéve, kevergetve addig pirítom, amíg kap egy kis színt. Belekeverem a kifőtt tésztát és még azzal is pirítgatom egy picit, hogy legyenek enyhén ropogós részei, úgy is azokat vadássza mindenki.
Forrás:
———
Vissza